Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Latvijas MTB braucēji Austrijā aizvadījuši C1 kategorijas XCO krosa sacensības

Latvijas MTB braucēji Austrijā aizvadījuši C1 kategorijas XCO krosa sacensības
Mārtiņs Blūms (no kreisās) un Arnis Pētersons
Foto: mtbmaratons.lv

Nedēļas nogalē Austrijas pilsētā Grācā notika C1 kategorijas sacensības MTB Olimpiskā krosa disciplīnā. Elites grupā Latvijas vienīgais pārstāvis Matīss Preimanis ieguva 15. vietu, bet U23 vecuma grupas sacensībās Arnim Pētersonam un Mārtiņam Blūmam attiecīgi septītā un devītā pozīcija.

Gatavošanos Pasaules kausa MTB XCO krosa posmiem Čehijā un Vācijā turpina četri vadošie Latvijas MTB XCO krosa braucēji – Arnis Pētersons, Mārtiņš Blūms (abi "ZZK"), Matīss Preimanis un Pēteris Janevics (abi "DPA Cycling"). Nedēļas nogalē visi četri latvieši aizvadīja C1 sacensības Austrijas pilsētā Grācā. "Graazer Bike Openig" krosā elites un U23 grupu braucēji tika vērtēti un arī startēja atsevišķi. Trase bija gana sarežģīta. Tajā bija stāvi un pagari kāpumi, kā arī nobraucieni, kur bija problemātiska apdzīšana.

Vienīgais Latvijas pārstāvis vīru elites grupā bija pēdējo gadu valsts čempions XCO krosā Matīss Preimanis. Mūsu sportistam bija jāveic astoņi apļi. Pirmajos no tiem Matīss 25 dalībnieku konkurencē atradās labāko desmitniekā. Turpinājums gan neizdevās kā iecerēts. Vispirms Preimanis piedzīvoja kritienu, bet pēc tā arī uzņemtais temps kritās. Vēl savā pēdējā aplī "DPA Cycling team" komandas braucējs ar plecu sāpīgi aizķēra koku. Vienu apli pirms finiša Matīsu tiesneši no trases noņēma, jo par apli tuvojās tā brīža līderis. Noslēgumā Līgatnē augušajam sportistam 15. vieta un viens UCI punkts. Preimanis pēc finiša kopumā bija apmierināts ar sacensībām, jo pamazām sāk atgriezties vēlamā fiziskā forma. Par elites grupas uzvarētāju kļuva Itālijas pārstāvis Gerhards Keršbaumers, kurš distancē pavadīja 1 stundu 37 minūtes un 28 sekundes. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Igaunijas labākais MTB braucējs Martins Loo. Viņš uzvarētājam zaudēja 22 sekundes. Trešajā vietā sacensības noslēdza vēl viens Itālijas sportists Daniele Braidots, savam tautietim piekāpjoties par nepilnām divām minūtēm.

Uzreiz trīs latvieši stājās uz starta U23 vecuma grupas sacensībās. Arī šai konkurences grupai bija jāpievar astoņi apļi. Jau pirmajos metros, pēc piedzīvotā kritiena un salauztā velosipēda, sacensības beidzās Pēterim Janevicam. Tikmēr Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms turējās vadošo braucēju vidū. Par cik U23 grupai starts bija tikai 30 sekundes aiz elites braucējiem, gana ātri arī tika noķerti gadu ziņā vecākie braucēji. Gan Pētersons, gan Blūms panāca arī Matīsu Preimani. Beigu daļā latvieši arī zaudēja vairākas pozīcijas, kā rezultātā vēl pie UCI punktiem šoreiz netika. Arnis finišēja septītajā, kamēr Mārtiņš devītajā vietā 28 sportistu konkurencē. Par uzvarētāju kļuva Džiole Berolini no Itālijas. Viņš finišēja pēc 1 stundas 42 minūtēm un 9 sekundēm. Pētersons no uzvarētāja atpalika par 2 minūtēm un 12 sekundēm, kamēr Blūmam līdz uzvarētājam trūka nedaudz vairāk par četrām minūtēm. Pasaules kausa Čehijas posms, kurā startēs visi četri latvieši, notiks 23. un 24. maijā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.