Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Pa Parīzes - Rubē bruģi jau 106.reizi

Pa Parīzes - Rubē bruģi jau 106.reizi
Ludo Dirksens, Romans Vainšteins un Niko Matans 2001.gada Parīze - Rubē sacensībās.
Foto: AFP

Šodien Francijā tiks aizvadītas leģendārās Parīzes – Rubē viendienas velobrauciena sacensības. 106. velobrauciena reizē sportisti mēros 259.5 kilometrus, no kuriem 52.8km tiks veikti pa bruģētiem ceļiem.

Parīze – Rubē vienmēr ir izcēlusies ar daudziem bruģētu ceļu posmiem, kas riteņbraukšanā šim maršrutam piedod īpašu auru un droši var teikt, ka šīs ir sporta veida līdzjutēju pavasara gaidītākās sacensības. Apstākļi trasē mēdz būt tik smagi, ka var apdraudēt sportista sezonu vai pat karjeru. Par to lieliski var pastāstīt Latvijā labi pazīstamais kādreizējais Romāna Vainšteina komandas biedrs Johans Muzēvs, kam 1998.gadā šajā trasē piedzīvotais kritiens maksāja lielu daļu sezonas.

Trases finišs tradicionāli iekārtots Rubē velotrekā, kurā pēc dubļainiem vairāk kā 250 kilometriem pēdējie 1000 metri tiek veikt gandrīz sterilos apstākļos.

Savulaik šajās sacensībās ar panākumiem piedalījās arī Latvijas riteņbraucējs Romāns Vainšteins. 2001.gadā latvietis, startējot pasaules čempiona kreklā, bija „Domo-Farm Frites” komandas līderis un pasaules kausa izcīņas favorīts, taču komandas biedri toreiz nerespektēja mūsējā statusu. Vainšteins finišu sasniedza trešais, zaudējot diviem citiem „Domo-Farm Frites” braucējiem – Servaisam Knavenam un Johanam Muzēvam. Sekmīgi Vainšteins sacensībās startēja arī vēlākajos gados, 2003.gadā izcīnot 6.vietu, bet 2004.gadā finišējot 11.pozīcijā.

Parīze – Rubē sacensībās ar labu rezultātu ir atzīmējies arī Arvis Piziks. 2001.gadā, kad Vainšteins bija trešais, 19.vietā finišēja otrs latviešu sportists.

Šogad trasē Latvijas godu aizstāvēs Raivis Belohvoščiks, kam „Saunier Duval-Scott” komandas sastāvā atvēlēts 202. starta numurs. Raivis sacensībās piedalījās arī pirms gada, kad finišu sasniedza 75.vietā, 16 minūtes un 41 sekundi pēc uzvarētāja Stjuarta O’Greidija.

Sacensībās, kurā liela loma ir ne tikai milzīgai izturībai, bet arī veiksmei, favorītus izvēlēties ir sarežģīti. Starp viņiem noteikti ir šveicietis Fabians Kancelara, kam izdevās triumfēt 2006.gada sacensībās. Šosezon 27 gadus vecais „Team CSC” sportists ir uzvarējis „Tirreno -Adriatico” un „Milano-Sanremo” braucienos.

Citi vārdi, kam pievērst uzmanību – Stjuarts O’Greidijs („Team CSC”), Leifs Hoste („Silence-Lotto”), Huans Antonio Fleča („Rabobank”), Alesandro Balans un Filipo Pocato (abi „Lampre”) un pieredzējušais Džordžs Hinkapijs („Team High Road”).

Velobrauciena izšķirošos kilometrus no plkst. 16:30 rādīs arī „Eurosport” kanālā.


, 2008-04-13 01:26, pirms 16 gadiem
Fleča aiziet!
, 2008-04-13 11:48, pirms 16 gadiem
Atceros, kā Kancelara uzvarēja. Viņš bija atrāvienā viens, bet viņam Bonnens ar sekotājiem struji tuvojās, kad pēkšņi gāja vilciens. Kancelara paspēja, bet Bonnens nē, tādējādi vajadzēja gaidīt kamēr vilcien aizbrauks garām! Tā tik ibja sacīkste! Cerams, ka šodien būs vēl interesantāk! Eurosport rāda 17:30.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.