Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins palīdz komandas biedram Benetam triumfēt arī trešajā etapā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Saramotins palīdz komandas biedram Benetam triumfēt arī trešajā etapā
Aleksejs Saramotins
Foto: Agnis Melderis

LETA. Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Vācijas vienības "BORA - hansgrohe" ceturtdien palīdzēja savam komandas biedram Semam Benetam gūt uzvaru arī trešajā UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautā Turcijas prezidenta daudzdienu velobrauciena posmā.

Īru sprinteris Benets arī ceturtdien bija labākais finiša spurtā, kurā cieši aiz viņa sekoja beļģis Edvards Tēnss ("Trek - Segafredo") un Simone Konsioni (UAE) no Itālijas.

Arī Saramotins šoreiz distanci noslēdza lielajā grupā, 128,6 kilometrus garajā braucienā gūstot 33.vietu.
Zīmīgi, ka Benets iepriekš bija labākais arī pirmajā un otrajā etapā. Tikmēr Saramotins vispirms guva 19.vietu pirmajā posmā, bet otrajā finišu sasniedza aiz peletona.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis Benets tuvāko sekotāju Tēnsu, kurš arī trijniekā bijis visos trijos etapos, apsteidz par 14 sekundēm, bet Saramotins atpaliek minūti un 24 sekundes, atrazdamies 56.pozīcijā.

Turcijas prezidenta velobraucienā būs seši posmi, sacensībām noslēdzoties svētdien. Šīs sacensības ir pirmspēdējās UCI Pasaules tūres šīs sezonas kalendārā.

Pasaules tūres kopvērtējumā līderpozīciju ieņem Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu grupas braucienā Gregs van Avermēts no Beļģijas (BMC), bet viņam seko šosezon "Tour de France" un "Vuelta a Espana" triumfējušais brits Kristofers Frūms ("Sky").

Abus sportistus šķir 130 punkti, kurus var atgūt vienās sacensībās ar izcīnītu trešo vietu, taču Frūms pēc septembrī notikušā pasaules čempionāta paziņoja, ka noslēdz sezonu, līdz ar to van Avermētam uzvara UCI Pasaules tūrē ir tikpat kā kabatā.

Izmantotie resursi:
LETA