Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Vuelta a Espana" uzmirdz kārtējā Kolumbijas zvaigzne, Rogličs nonāk soli tuvāk triumfam

"Vuelta a Espana" uzmirdz kārtējā Kolumbijas zvaigzne, Rogličs nonāk soli tuvāk triumfam
Serhio Igita. Foto: AFP/Scanpix

"Vuelta a Espana" 18. posmā pirmo uzvaru karjerā izcīnīja 22 gadus vecais Serhio Igita, kurš tikai kopš maija brauc Pasaules tūres vienībā. Cīņā starp favorītiem ātrākais bija kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs - slovēnis par divām sekundēm palielināja pārsvaru pār tuvāko sekotāju Alehandro Valverdi.

Trīs nedēļas garā Spānijas tūre tuvojas noslēgumam. Vienu no pēdējām iespējām izmainīt kārtību kopvērtējumā šodien izmantoja Migels Anhels Lopess un Alehandro Valverde, pakāpjoties par vienu pozīciju uz augšu. Tomēr par 18. posma varoni kļuva Serhio Igita. 22 gadus vecais kolumbietis devās dienas atrāvienā, paliekot vienīgajam, kuru nenoķēra spēcīgais favorītu kvartets - Primožs Rogličs, Alehandro Valverde, Migels Anhels Lopess un Rafals Majka.

Igitam šī diena, visticamāk, paliks atmiņā uz visu mūžu - "EF Education First" uzlēcošā zvaigzne "Vuelta a Espana" debijā izcīnīja pirmo uzvaru profesionālajā karjerā. Kolumbietis Pasaules tūres sacensības pirmo reizi startēja šā gada 12. maijā Kalifornijas tūrē, kur demonstrēja lielisku sniegumu, atzīstot vien slovēņu sensācijas Tadeja Pogačara pārākumu, turklāt nākamajās sacensībās Polijas tūrē sekoja ceturtā vieta.

Finiša spurtā starp Valverdi un Rogliču pārāks bija slovēnis, kurš tādējādi par divām sekundēm palielināja pārsvaru par spāni. Kā ceturtais uzreiz finišēja Majka, bet divas sekundes vēlāk Migels Anhels Lopess. Vienu minūti un vienu sekundi aiz Rogliča finišu sasniedza arī tautietis Pogačars un tobrīd kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Nairo Kintana, kurš pēc šodienas atkāpās uz trešo pozīciju, bet Pogačars - uz piekto.

Vuelta a Espana kopvērtējums pēc 18. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma71:16:54
2.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+2:50
3.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+3:31
4.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+4:17
5.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+4:49