Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Šveices prasības par karantīnu ārzemju sportistiem dēļ tiek atcelts PČ riteņbraukšanā

Rolands Eliņš

Šveices prasības par karantīnu ārzemju sportistiem dēļ tiek atcelts PČ riteņbraukšanā
PČ organizatoru foto

Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) trešdien informējusi par septembrī Šveices pilsētā Aiglē paredzētā pasaules čempionāta šoseja riteņbraukšanā atcelšanu vīrusa “Covid – 19” izplatības ierobežošanai. Šobrīd UCI aktīvi meklē risinājumu sacensību norisi pārcelt uz citu valsti.

Lēmums atcelt vienu no nozīmīgākajiem un visvairāk apmeklētākajiem pasaules čempionātiem sportā šajā gadā nāca no Šveices Federālās padomes, kas lēmumu pieņēma trešdien. Šveicē tika pagarināti esošie ierobežojumi vīrusa “Covid – 19” apturēšanai.

Šobrīd neviens sporta pasākums Alpu valstī nevar pulcēt vairāk nekā 1000 cilvēkus. Vēl viens iemesls lēmumam atcelt čempionātu ir tāds, ka 45 valstu sportistiem pēc iebraukšanas Šveicē jāievēro 14 dienu karantīna. Pasaules čempionātā bija plānots piedalīties 1200 sportistiem no 90 valstīm.

Vienlaikus UCI aktīvi meklē risinājumu pārcelt čempionātu uz citu valsti, kas spētu uzņemt tik lielu dalībnieku skaitu no 90 valstīm. Kā reālākie varianti šobrīd tiek izkatīti Itālijas Ziemeļu reģions Emilija- Romagna, kā arī kāda no Tuvo Austrumu valstīm. Skaidrība par čempionāta likteni tiks viesta līdz 1. septembrim.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/soseja/akt...