Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Zatlers un Ulmanis piedalīsies Vienības velobraucienā

Zatlers un Ulmanis piedalīsies Vienības velobraucienā
Valsts prezidents Valdis Zatlers
Foto: Raitis Plauks, f64

Savu dalību nozīmīgākajam Latvijas riteņbraukšanas pasākumam - 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam pieteikuši Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un bijušais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis. V.Zatlers un G.Ulmanis izvēlējušies startēt 37 kilometru garajā Tautas klases distancē.

Vienības brauciens norisināsies š.g. 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Šī riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties.

„Latvijai jābūt zaļai, tīrai un dinamiskai. Tas ir mērķis, kura virzienā mums jāstrādā, un tādēļ katram jāsāk ar saudzīgu attieksmi pret apkārtējo vidi. Bet tikai vienotībā mēs varam veiksmīgāk sasniegt nospraustos mērķus. Šogad esmu piedalījies vairākos vides projektos – Lielajā talkā, Meža dienās, akcijā „Zemes stunda”, un visu šo akciju veiksmes atslēga ir kopības sajūtā. Arī Vienības brauciens vieno un saliedē zaļā, veselīgā dzīvesveida piekritējus. Esmu nolēmis šogad startēt Vienības brauciena Tautas klasē, tādēļ aicinu ikvienu mudināt sevi un apkārtējos piedalīties velobraucienā, kļūstot veselākiem un vienotākiem! Nāciet kopā ar draugiem, ģimenēm, kolēģiem – pozitīvisma deva, ko dod kopīgas aktivitātes un rīcība mums tieši šobrīd ir visvairāk nepieciešama!” aicina V.Zatlers.

G.Ulmanis, kurš 1995.gadā savas prezidentūras laikā atjaunoja šo iniciatīvu, šogad ar prieku piekritis piedalīties un uzsver: „Riteņbraukšana ir ne tikai sporta veids. Daudziem cilvēkiem tas ir dzīves veids. Izsenis velosipēds ir vienojis cilvēkus, jo ar to braucot varam daudz ātrāk nokļūt viens pie otra, nekā ejot kājām. Turpināsim kopt šo tradīciju! Lai tā kļūst par reālu pozitīvisma dzirksteli, kas mums visiem ir nepieciešama - šodien vairāk kā jebkad”.

„Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā un tā protektors bija toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Tāpēc jo īpaši priecē, ka divi tik Latvijas valstij nozīmīgi cilvēki piekrituši piedalīties un ar savu klātbūtni aicināt arī tautu iesaistīties,” saka 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizators Igo Japiņš, papildinot, ka „šogad Vienības brauciens varētu būt īpaši sabiedriski nozīmīgs, jo cilvēki ir noguruši no ekonomiskajām problēmām un meklē, kur smelties pozitīvas emocijas. Trūkst pozitīvisma, saliedētības un vienotības! Un šis masu velosporta pasākums ir ļoti laba iespēja parādīt savu kopības spēku cilvēkiem un valstij ekonomiski grūtajā brīdī.”

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4. Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki. „Iespējams tieši 70 gadus pēc dalībnieku skaita rekorda sasniegšanas mums izdodas to pārspēt!” saka I.Japiņš, aicinot „vienoties kopīgā braucienā, smelties spēku no kopā būšanas un parādīt, ka latviešu tauta arī sarežģītās situācijās spēj viens otru atbalstīt un priecāties par otra veiksmi”.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir 3 distances: Sporta šosejas brauciens - 90 km, Kalnu divriteņu (MTB) brauciens - 40 km un Tautas brauciens - 37,5 km. Tas ļauj katram izvēlēties sev piemērotu distanci. Ar speciālajiem kausiem tiks apbalvoti - visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju.

Dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildus informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem interneta mājas lapā velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija turpināsies līdz 3.septembrim.

Informāciju sagatavoja:
Evita Bille, "Alpha Baltic" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Igo Japiņa Sporta Aģentūra


, 2009-08-12 13:10, pirms 15 gadiem
A miessasrgi brauks līdz ar ričukiem vai skries blakus ar kājām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-12 14:05, pirms 15 gadiem
Bourne rakstīja: Vispār prieks par Valdi, šams pēdējā laikā sakarīgs palicis.
Jap, vairāk piedalās PR pasākumos Tas ir apsveicami
, 2009-08-12 14:37, pirms 15 gadiem
Atceros pirms pāris gadiem Aksenoks arī piedalījās. Finišā pārlaimīgs brauca ar paceltām rokām un diezgan rēcīgi nomaucās. Ja sporto tad sporto, bet ja valdība sataisot sūdus atstāj sportu bez naudas, tad šādi PR pasākumi liekas pārāk liekulīgi.
, 2009-08-12 17:17, pirms 15 gadiem
uzmanigi Valdi pa turaidnieku lejā!!!
, 2009-08-13 02:28, pirms 15 gadiem
Miesasargi izkārtos 'vilcienu', labāku kā Kavendišam!
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.