Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Nemainīgs scenārijs: Blūms Latvijas čempionātā pārspēj vietējo sacensību čempionu Muižnieku

Nemainīgs scenārijs: Blūms Latvijas čempionātā pārspēj vietējo sacensību čempionu Muižnieku
Mārtiņš Blūms Latvijas čempiona kreklā. Foto no sportista Instagram profila

Svētdien Siguldā "Fischer" slēpošanas centrā tika noskaidroti labākie Latvijas un Lietuvas kalnu riteņbraucēji. Savu meistarību un spēku Latvijas čempionātā olimpiskajās krosā (XCO) apliecināja Mārtiņš Blūms, kurš par teju piecām minūtēm otro gadu pēc kārtas apsteidza pašmāju sacensībās dominējošo Oskaru Muižnieku.

Arī šogad Latvijas čempionāts olimpiskajā krosā norisinājās Siguldā, kur dalībniekiem bija jāspēj nobraukt pa mākslīgu akmeņu krāvumu, kā arī jāpievar tehniski nobraucieni un stāvi kāpumi. Atšķirībā no pagājušā gada, Latvijas un Lietuvas čempionāts tika rīkots kopīgi. Visas dienas garumā tika noskaidroti labākie valstu braucēji dažādās vecuma grupās.

Par sacensību galveno startu neapšaubāmi uzskatāms elites grupas braucēju cīņa par valsts čempiona godu 29 kilometrus garajā un tehniskajā trasē, kas bija sadalīta septiņos apļos. Līdzīgi kā pagājušogad, arī šoreiz scenārijs bija diezgan līdzīgs. Vienīgajam profesionālajam pašmāju kalnu riteņbraucējam Mārtiņam Blūmam konkurenci Siguldā nespēja izrādīt pat Oskars Muižnieks, kurš pēdējās sezonās dominē vietējos velomaratonos.

Blūms pirmajā pilnajā aplī pār tuvāko sekotāju Muižnieku bija iekrājis pusminūtes pārsvaru, ko atlikušajos apļos pakāpeniski palielināja. Pēdējos metros jau svinot uzvaru, "CST PostNL Bafang" komandas sportists pēc finiša šķērsošanas pacēla savu ciskudrilli virs galvas, pozējot fotogrāfiem. Piecas minūtes vēlāk kā otrais finišēja "DTG MySport" līderis Oskars Muižnieks, bet bronzas medaļu izcīnīja viņa komandas biedrs Lauris Purniņš.

Latvijas čempionāta XCO elites grupas TOP 6 (29 kilometri, septiņi apļi)

VSportistsKomandaLaiks
1.Mārtiņš BlūmsCST PostNL Bafang1:23:17.7
2.Oskars MuižnieksDTG-MySport+4:58.4
3.Lauris PurniņšDTG-MySport+7:42.3
4.Rodžers PetaksZZK+8:56.5
5.Māris BogdanovičsDobeles dzirnavnieks/Feel free+10:05.2
6.Mareks BalodisZZK+11:17.0

Kopā ar labākajiem latviešu sportistiem vienlaicīgi startēja un valsts čempiona godu noskaidroja lietuvieši. Par Lietuvas labāko kalnu riteņbraucēju kļuva Šarūns Pacevičs, kurš kopējā ieskaitē ieņēma sesto vietu, no Latvijas čempiona Mārtiņa Blūma atpalikdams nedaudz vairāk par desmit minūtēm.

Atgriešanās sezonā dāmu konkurencē nepārspēta palika "ZZK" sportiste Katrīna Jaunslaviete-Kipure, kura par 57,3 sekundēm pārspēja Zani Ķelpi no "MTB Garkalne", bet trešā bija Vija Frīda no "TK Sniegpulkstenīte". Ja vīru konkurencē pārāki bija latvieši, tad dāmām spēcīgākas bija kaimiņienes. Par Lietuvas čempioni kļuva "Torpado Sudtirol" braucēja Katazina Sosna, par sešām minūtēm apsteidzot Latvijas čempioni Jaunslavieti-Kipuri.

Latvijas čempioni XCO

SportistsKomandaGrupa
Mārtiņš BlūmsCST PostNL BafangElite/U23
Katrīna Jaunslaviete-KipureZZKElite/U23
Ronalds BlumbergsKS Sporta klubsU18
Evelīna Ermane-MarčenkoZZKU18
Gusts LapiņšKNSS/MSĢU16
Amanda Reilija ZariņaBaldones riteņbraukšanas nodaļaU14
Gustavs KrastsNN Sporta KlubsU14

Mārtiņš Blūms finišā:

U16 grupas čempions Gusts Lapiņš