Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš: "Atrāviena 500 metros cerēju, ka nekas nenotiks ar komandas līderi"

Ints Megnis
Ints Megnis

Skujiņš: "Atrāviena 500 metros cerēju, ka nekas nenotiks ar komandas līderi"
"Tour de France" Kalnu karaļa ieskaites līderis Toms Skujiņš
Foto: AP.Scanpix

Latvijas riteņbraucējam Tomam Skujiņam ceturtdien "Tour de France" velobrauciena sestajā etapā uzdevums bija palīdzēt "Trek - Segafredo" komandas līderim Baukem Mollemam nevis nosargāt Kalnu karaļa krekliņu, tomēr, kad iespēja radās, viņš to izmantoja.

Trešdien piektajā etapā Skujiņš tika pie vēsturiska panākuma, atrāvienā savācot kalnu starpfinišu punktus un iegūstot sarkani punktoto krekliņu, kas tiek līderim Kalnu karaļa ieskaitē. Ceturtdien tika veikts 181 kilometru garš etaps, kurā Skujiņš 15 kilometrus pirms finiša uzvarēja trešās kategorijas kalnu kāpumā. Pirms tam iepriekš posmā vairākos kalnu starpfinišos pie punktiem tika jaunzēlandietis Dions Smits ("Wanty-Groupe Gobert"), panākot latvieti kopvērtējumā. Kalnu karaļa ieskaitē pašlaik Skujiņam ir divu punktu pārsvars pār Smitu, kā arī francūzi Silvēnu Šavanelu un latvietis, visticamāk, līdera krekliņu saglabās līdz nākamajai otrdienai.

"Valkājot kreklu, iegūsti daudz lielāku uzmanību - nāk klāt fani un žurnālisti. Tas ir nedaudz stresaināk, tomēr jautri - trases malā saņem daudz vairāk uzmundrinājumu," intervijā savas komandas pārstāvjiem ceturtdien pastāstīja Skujiņš.

"Pirms starta tieši runājām ar Dionu, divus gadus bijām komandas biedri un esam labi draugi. Viņš teica, ka dosies pēc krekla, es atbildēju, lai veicas. Ja viņš to būtu ieguvis, es būtu diezgan priecīgs," teica Skujiņš. "Pats sacīkstes sākumā sekoju līdzi vienīgi Šavanelam, jo viņam bija tikpat punktu kā man, tomēr atrāvienā devās divi viņa komandas biedri un es varēju nedaudz nomierināties."

Skujiņš gan uzsvēra, ka viņa uzdevums bija rūpēties par komandas līderi. "Šodienas galvenais mērķis nebija saglabāt krekliņu, bet gan uzmanīt Bauki. Šajā ziņā viss izdevās labi. Kad devāmies kalnā, redzēju, ka atrāviens ir tuvu, visi nervozēja par pēdējiem kilometriem. Redzēju, ka Bauke ir drošībā, sakrustoju pirkstus un devos prom uz pēdējiem 500 metriem, cerot, ka šajā laikā nekas nenotiks," ar smaidu teica Skujiņš. "Uzreiz kā tiku pie punktiem, atgriezos grupā un paliku ar Bauki līdz pēdējiem trim kilometriem."

Piektdien tiks izspēlēts tikai viens kalnu ieskaites punkts, bet sestdien divi, līdz ar to Smitam un Šavanelam būs teorētiskas izredzes Skujiņu panākt. Tomēr, visticamāk, latvietis krekliņu zaudēs vien nākamajā otrdienā, kad sāksies velobrauciena smagākā daļa ar kalnu etapiem. Skujiņš ir pirmais Latvijas sportists vēsturē, kurš "Tour de France" ieguvis kādu no līdera krekliņiem.

Šis Skujiņam ir debijas "Tour de France" velobrauciens. Šogad "Giro d'Italia" sacensībās pat sešos posmos atrāvienā bija devies cits latvietis Krists Neilands, kura rezultātu tagad var censties noķert Skujiņš.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-12 23:44, pirms 6 gadiem
Tik labi runā angliski - malacis!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 00:02, pirms 6 gadiem
Vai Kurdjukovs Eurosportā Skujiņu slavēja?

  +4 [+] [-]

, 2018-07-13 00:40, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai Kurdjukovs Eurosportā Skujiņu slavēja?
Viņš visus slavē ,man liekas labakais riteņbraukšanas komentētājs pasaulē

     [+] [-]

, 2018-07-13 00:43, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Tik labi runā angliski - malacis!
Pavadot pro karjeru USA ir grūti nerunāt

  +2 [+] [-]

, 2018-07-13 03:03, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pavadot pro karjeru USA ir grūti nerunāt
Dažiem krieviem padodas!

     [+] [-]

, 2018-07-13 09:14, pirms 6 gadiem
pretī gud ingliš!

     [+] [-]

, 2018-07-13 13:34, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Dažiem krieviem padodas!
Par citiem sporta veidiem nezinu , bet riteņbraukšanas gadijumā ,tā nevarētu būt taisnība ,jo Menšovs lieliski runāja spāniski (Banesto),Ekimovs angliski (US Postal)Ivanovs arī labi pārvaldija svešvalodas .Lielāka daļa krievu sportistu pēc karjeras beigām turpina darbu ārzemju komandu sastāvā . Bez valodas zināšanām braukt pro komandā ir praktiski neiespējami