Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Ogrē un Ikšķilē notiks "Trek kausa" piektais posms

Ogrē un Ikšķilē notiks "Trek kausa" piektais posms
Publicitātes foto

Sestdien, 20. jūlijā jau trešo gadu pēc kārtas Ikšķiles un Ogres novados notiks tradicionālās riteņbraukšanas sacensības - MTB maratons „Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras” velobrauciens, kurš vienlaicīgi būs gan „Trek kauss 2013” 5. posms un „SportLat Balva 2013” 13. posms.

“Trek Kauss” ir MTB sacensības, kuras ir piemērotas ne tikai profesionāliem riteņbraucējiem un sportistiem, bet arī jebkuram sporta entuziastam, riteņbraukšanas fanam, sportisku ģimeņu visu vecumu locekļiem un piedzīvojumu meklētājiem.

Dalībniekiem būs iespēja ar riteni izbraukt Ikšķiles un Ogres novada apkārtni, kā arī izbaudīt Ogres Zilo kalnu dabas parka reljefu. Dalībnieki sacentīsies sev piemērotās distancēs: 50 km maratona distancē (divi apļi), 25 km pusmaratona distancē (viens aplis). Šogad sacensību trase ir veidota apļos tā, lai līdzjutēji maksimāli daudz varētu sekot līdzi sacensību dalībniekiem. Arī pašiem mazākajiem tiks organizēts bērnu velobrauciens 300 – 800 m.

Sacensību reģistrācija sāksies no plkst.10:00 pie Ogres Valsts tehnikuma (Aizupes, Ikšķiles novads, Tīnūžu pagasts).

Sacensību programma:
No 10:00 - Dalībnieku ierašanās, reģistrācija, distances apskate un iesildīšanās
11:15 Starts bērnu distancei
12:40 Starts maratona distancei
12:50 Starts pusmaratona distancei
15:30 Apbalvošana.

Sacensību iepriekšējā online reģistrēšanās notiks līdz 18. jūlijam plkst. 24:00
Dalības maksa, reģistrējoties līdz 18. jūlijam, 50 km maratona distancei un 25 km pusmaratonam (S un V grupai) ir 12 lati, 25 km pusmaratona distancei (V12, S12, V15,S15, V60, S50 grupām) 8 lati, bet bērnu distancē - 1 lati. Tomēr tie, kas nebūs paspējuši iepriekš reģistrēties, to varēs izdarīt arī sacensību dienā uz vietas.

Šo sestdien, 13.jūlijā pie Ogres Valsts tehnikuma (Aizupes, Ikšķiles novads, Tīnūžu pagasts) plkst. 12:00 visi tiek aicināti uz organizēto iepazīšanos ar posma trasi. Sacensību trases shēmu var apskatīt šeit: Sportlat

Visu informāciju par „Trek Kauss 2013” iespējams iegūt veikalā „Trek” (Rīgā, Brīvības ielā 155/2), visos SPORT 2000 veikalos Latvijā (Rīgā, Liepājā, Daugavpilī) kā arī „Sportlat” birojā (Rīgā, Ganību Dambī 25D), kā arī mājas lapās Sākums, Sport2000 – Īsts sporta veikals!, Sportlat, aizpildot pieteikšanās formu.

Sacensības organizē sporta pasākumu rīkotājs Latvijā Biedrība Sporta klubs SportLat sadarbībā ar Ogres un Ikšķiles novada pašvaldībām.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Dreiškins,
SportLat mārketinga komunikāciju vadītājs


Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.