Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Muižnieks, Purniņš un Ālītis aizņem goda pjedestālu lieliskajā “Vivus.lv MTB maratona” Pļaviņu posmā

Toms Markss
Toms Markss

Muižnieks, Purniņš un Ālītis aizņem goda pjedestālu lieliskajā “Vivus.lv MTB maratona” Pļaviņu posmā
Oskars Muižnieks priekšgalā
Foto: Agnis Melderis

Savu dominanci Latvijā notiekošajās kalnu riteņbraukšanas sacensībās turpina “DTG – MySport” vienība, kas Pļaviņās notikušajā “Vivus.lv MTB maratona” trešajā posmā lieliskajā trasē aizņēma pilu goda pjedestālu un triumfēja komandu ieskaitē. Joprojām Latvijā konkurentiem neaizsniedzams ir Oskars Muižnieks, savā mājas trasē otrais bija Lauris Purniņš, kamēr trijnieku noslēdza Uldis Ālītis.

“Vivus.lv MTB maratona” Pļaviņu posms īpašs bija “DTG – MySport” komandai. Tas tādēļ, ka posms notika šogad lielisku sniegumu demonstrējušā Laura Purniņa mājās. Lauris ar savu komandu arī bija arī distanču plānotāji un veidotāji. Dalībnieku atsauksmes par trasi bija vislabākās. Neskatoties uz karstumu, trasi izbaudīja kā ātrākie, tā ne tik ātrie.

“HRX” maratona dalībnieki veica 54 kilometru garu, grūti un ļoti baudāmu trasi. Distances laikā pirmās divas vietas ļoti stabili izkaroja Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. “DTG – MySport” puiši konkurentiem neaizsniedzami bija līdz pat finišam. To lepnā vientulībā kā pirmais sasniedza alūksnietis Oskars Muižnieks. Latvijas MTB Nacionālā ranga pirmais numurs distancē pavadīja 2 stundas 14 minūtes un 55 sekundes (vidējais ātrums – 24 km stundā).

57 sekundes vēlāk finišēja un otro vietu ieguva trases saimnieks Purniņš, tādējādi turpinot lielisko sezonu. Daudz sīvāka cīņā izvērtās par trešo vietu. Par to cīnījās Uldis Ālītis, Jānis Ozols un Dmitrijs Sorokins. Lieliskā cīņā pilnu goda pjedestālu “DTG – MySport” nodrošināja Uldis Ālītis, kuram sekoja Ozols un Sorokins no “ZZK” vienības.
Jāizceļ arī vēl viens Pļaviņu sportists Aleksandrs Patrijuks, kurš finišēja septītajā vietā.

Pārējo “DTG – MySport komandas braucēju rezultāti XRX distancē: (147 dalībnieki)
20. Edgars Brigmanis
39. Armands Bēcis
41. Roberts Viļums

Pārliecinoši “DTG – MySport” uzvarēja arī komandu ieskaitē. Kopvērtējumā līderis tikmēr ir Muižnieks, otrais Purniņš, trešais Patrijuks, bet piektais Ālītis.

Sekmīgi rezultāti “DTG – MySport” sportistiem arī Latvijas valsts mežu pusmaratona distancē. Tajā tika veikta 28 kilometru gara trase. Uzvaru šeit guva Latvijas junioru čempions MTB XCO krosā Rodžers Petaks, kuram sekoja Ģirts Cirvelis un Sandijs Kļaviņš.

No “DTG – MySport” braucējiem:
11. Kristofers Rācenājs
12. Kārlis Vanags
15. Gints Lūsis
16. Juris Damškalns
26. Raimonds Brics
61. Sandis Ķemers
65. Aksels Bresme
75. Artūrs Sprudzāns
205. Kaspars Vaisūns
288. Jānis Puriņš
303. Māris Lazdiņš

Komandu vērtējumā “DTG – MySport” vīriem otrā vieta, piekāpjoties tikai “Pulsaar” vienībai. Tikmēr kopvērtējumā individuāli 9. Kārlis Vanags, bet 11. Gints Lūsis,

Šīs nedēļas nogalē komanda turpinās sezonu Latvijā, piedaloties Latvijas valsts mežu MTB maratona Jaunpiebalgas posmā.