Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Olimpietis Muižnieks uzvar arī LVM kalnu divriteņu maratona otrajā etapā

Ints Megnis
Ints Megnis

Olimpietis Muižnieks uzvar arī LVM kalnu divriteņu maratona otrajā etapā
Goda pjedestāls pēc LVM kalnu divriteņu seriāla Talsu posma. Foto: Igo Japiņa sporta aģentūra

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieks biatlonā Oskars Muižnieks svētdien Talsos uzvarēja arī "Latvijas Valsts mežu" (LVM) kalnu divriteņu maratona sezonas otrajā posmā.

Sezonu Muižnieks sācis ļoti pārliecinoši, aprīļa otrajā pusē vispirms uzvarot "Vivus.lv" MTB maratona pirmajā posmā, bet nedēļu vēlāk arī LVM seriāla pirmajā etapā. Pagājušajā nedēļā viņš uzvarēja Priekules MTB velomaratonā, bet svētdien tika pie ceturtās uzvaras četrās nedēļās.

LVM kalnu divriteņu maratona Talsu etapā pirmās trīs vietas aizņēma "DTG-MySport" sportisti - Muižnieks finišēja pēc divām stundām, četrām minūtēm un 57 sekundēm, par divām minūtēm un vienu sekundi apsteidzot Lauri Purniņu un Uldi Ālīti, kuri sadalīja attiecīgi otro un trešo vietu.

"Piektajā kilometrā, kur bija garš, nelīdzens pļavas kalns, izdevās aizbraukt no konkurentiem. Turpināju braukt savā tempā un nezināju, kas notiek aiz muguras. Paldies komandas biedriem, kas pieskatīja aizmuguri," pēc finiša teica Muižnieks, atzīstot, ka sacensībās pietrūkst konkurences. "Cerēju, ka Arnis [Pētersons] vai Mārtiņš [Blūms] nostartēs, lai saprastu, kā izskatos ar viņiem - ja citreiz konkurenti diktē tempu, šoreiz mēs nosakām, kāda būs sacensība."

Muižnieks un Ālītis bija pirmajās vietās arī sezonas pirmajā etapā, trešajam toreiz paliekot Kasparam Serģim, kurš Talsos nebrauca, jo šajā nedēļas nogalē piedalās kategorizētajās šosejas riteņbraukšanas sacensībās Minskā.

Dāmām svētdien labākā bija Lelde Ardava, kurai sekoja Lāsma Ozola un Anita Antone. Tikmēr tautas klasē labākie bija Ģirts Cirvelis un Santa Sanija Jurgena.

"Latvijas Valsts mežu" kalnu divriteņu maratonā, kas iepriekš ilgstoši bija pazīstams kā SEB MTB seriāls, šosezon būs septiņi etapi. Nākamo reizi sportisti tiksies 26. maijā Siguldā.