Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Teju 2700 dalībnieki startē SEB MTB pirmajā posmā Cēsis – Valmiera, uzvara igauņiem.

Teju 2700 dalībnieki startē SEB MTB pirmajā posmā Cēsis – Valmiera, uzvara igauņiem.
SEB MTB maratona posmā labākais no latviešiem Ervīns Smoļins (no labās)
Foto: Zigismunds Zālmanis

Svētdien 2695 lieli un mazi riteņbraucēji startēja tautas populārākā kalnu divriteņu sacensību seriāla SEB MTB maratona pirmajā posmā Cēsis – Valmiera, kas ir jauns dalībnieku rekords. Prestižajā Skandi motors distancē uzvaras svinēja "Nissan" komandas riteņbraucējs Marku Ainsalu un "RRS" pārstāve Lija Laizāne, bet Virši A distancē nepārspēti palika Jānis Bērziņš no "Trek DPA Sport 2000" komandas un Dace Hartmane, kura pārstāv "ZZK" vienību.

12. SEB MTB maratonu sezona arī šogad startēja ar posmu - Cēsis – Valmiera. 2695 lieli un mazi riteņbraucēji stājās uz starta Skandi motrors (274 dalībnieki), Virši A (2135 dalībnieki) un Mammadaba veseslības (125 dalībnieki) braucienu distancēs, bet jaunākie braucēji sacentās aizraujošajā Gutta bērnu braucienā (161 dalībnieks). Sacensību dalībniekiem pirmo reizi bija iespēja lietot jaunākās tehnoloģijas čipu sistēmas, kas operatīvi fiksēja riteņbraucēju uzrādītos rezultātus finišā.

Ļoti sīva cīņa norisinājās Skandi motros distancē, kur par uzvarētāju 61 kilometru garajā distancē kļuva „Nissan” komandas pārstāvis Marku Ainsalu no Igaunijas, kurš trasē pavadīja 1 stundu 48 minūtes un 2 sekundes. Otrajā vietā pirmajā posmā finišēja vēl viens igaunis Raido Kodanjporks, no uzvarētāja, atpaliekot vienu sekundi. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa „NN Sporta kluba” riteņbraucējs Ervīns Smoļins, kuram šis bija viens no lielākajiem panākumiem pēdējos gados.

Marku Ainsalu komentārs par izcīnīto uzvaru SEB MTB pirmajā posmā: "Izdevās labas sacensības. Distances laikā pārcēlos pie sava tautieša Kodanjporka. Pēdējos metros biju nedaudz spēcīgāks par Raivo. Esmu ļoti priecīgs par uzvaru!” Apmierināts ar savu sniegumu bija labākais no latviešiem Ervīns Smoļins: "Distance bija ļoti ātra. No pusdistances atrāvās abi igauņi, ko neizdevās noķert. Finišā biju labākais cīņā par trešo vietu."

Skandi Motors braucienā sieviešu konkurencē uzvaru svinēja „RRS” pārstāve Lija Laizāne, aiz sevis atstājot „Trek DPA” pārstāvi Madaru Fūrmani un valmierieti Līgu Šmiti. Kalna karaļa titulu šoreiz izcīnīja Kaspars Austa, bet labākais jaunais riteņbraucējs pirmajā posmā bija „NN Sporta kluba” pārstāvis Pēteris Janevics. Komandu ieskaitē triumfēja „Rietumu – Delfin” vienība.

Virši A distancē pirmajā posmā nepārspēts palika Jānis Bērzinš no „Trek DPA –Sport 2000” komandas, par trijām sekundēm pārspējot „Avis - Veloprofs” riteņbraucēju Ričardu Zviedri, bet sešas sekundes uzvarētājam zaudēja Oskars Muižnieks. Sieviešu konkurencē panākumu izcīnīt izdevās Dacei Hartmanei no „ZZK”.
Lieliskā gaisotnē pirmais posms aizritēja arī Mammadaba veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās „Gutta” bērnu distancēs.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja Zaķumuižas ūdens un garšīgie Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja Augļu serviss. Jau 12. Gadu sacensību ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona otrais posms norisināsies 16. jūnijā aizraujošajā Siguldas trasē.

SEB MTB maratonu kalendārs:

16. jūnijs - Sigulda
14. jūlijs - Vietalva
4. augusts - Cēsis
18. augusts - Smiltene
22. septembris - Tukums

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Igo Japiņa sporta aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.