Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rīgas dome un "Rietumu Banka" turpina atbalstīt spīdveju Latvijā

Andrejs Siliņš

Šo pirmdien Rīgā tika prezentēti desmit jauni spīdveja sacīkšu motocikli, kas tika uzdāvināti Rīgas jauniešu centram „Auseklis”. Šo tehniku iegādājās un centram uzdāvināja Rīgas dome.

Rīgas Motormuzejā notikušajā svinīgajā ceremonijā piedalījās Rīgas vicemērs Andris Ameriks, muzeja direktors Aivars Aksenoks, Latvijas Motosporta federācijas Treka komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs un Rietumu Bankas Labdarības fonda valdes loceklis Sergejs Grodņikovs.

Svinīgo pasākumu atklāja Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš pastāstīja par dāvinājumu un par to, ko dara pašvaldība, lai attīstītu tehnisko sporta veidu un popularizētu to jauniešu vidū, kuri nodarbojas ar spīdveju un stiprinātu Biķernieku motosporta centra – lielākā šāda veida centra Baltijas reģionā – tehnisko bāzi.

„Rietumu Banka un tās Labdarības fonds jau daudzus gadus atbalsta Latvijas spīdveja attīstību. Šis sporta veids mūsu valstī saglabā savas tradīcijas un veiksmīgi attīstās. Ja vēl nesen lielākie spīdveja pasākumi notika Daugavpilī, kur ir ļoti laba šī sporta veida bāze, tad pēdējos gados šis sporta veids atgriežas Rīgā; kur ir atjaunots treka stadions un kur notiek gan treniņi, gan sacensības. Mēs esam ļoti priecīgi, ka daļa no Rietumu Bankas piešķirtajiem līdzekļiem spīdveja attīstībai tiek izmantota jaunās paaudzes spēju pilnveidei,” atzina Sergejs Grodņikovs.

Vladimirs Ribņikovs visiem klātesošajiem atgādināja par to, ka Latvija šobrīd atrodas treka lielvalstu saraksta augšgalā. „Pasaules reitingā pārliecinoši esam 8. vietā, savukārt pilnvērtīga bērnu spīdveja kluba izveidošana Rīgā ļaus mums ne tikai noturēt šo pozīciju, bet arī vēl vairāk attīstīt šo aizraujošo sporta veidu mūsu valstī un sasniegt jaunas virsotnes.”

Spīdvejs – viens no skatītākajiem un populārākajiem motosporta veidiem pasaulē – Latvijā aktīvi attīstās kopš 20. gadsimta vidus. Valsts otrajā lielākajā pilsētā Daugavpilī, „Lokomotīves” stadionā, kas ir atzīts par vienu no labākajām spīdveja trasēm Eiropā, regulāri notiek pasaules čempionāta posmi, savukārt Daugavpils spīdveja klubs nesen nosvinēja 50 gadu jubileju.

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Rīgā pilnībā tika rekonstruēts „Biķernieku” stadiona spīdveja treks, kur tagad var notikt gan augsta līmeņa sacensības, gan profesionāli jauno sportistu treniņi.

Informāciju sagatavoja
Anna Šnaidere
Rietumu Bankas preses nodaļa