Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Saramotins otro dienu pēc kārtas kaldina komandas biedra Beneta uzvaru UCI Pasaules tūres posmā

Saramotins otro dienu pēc kārtas kaldina komandas biedra Beneta uzvaru UCI Pasaules tūres posmā
Aleksejs Saramotins. Foto: Bora - Hansgrohe

LETA. Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no "BORA-hansgrohe" vienības ceturtdien izcīnīja 80.vietu UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautā Turcijas prezidenta daudzdienu velobrauciena trešajā posmā, kaldinādams komandas biedra Sema Beneta uzvaru.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 137,2 kilometri ar vienu trešās kategorijas kāpumu. Finiša spurtā uzvaru izrāva "BORA-hansgrohe" vienības īru riteņbraucējs Benets, kurš panākumuu svinēja otro posmu pēc kārtas.

Viņš un lielā grupa finišēja pēc distancē pavadītām trīs stundām 16 minūtēm un 27 sekundēm. Otro vietu izcīnīja "Quick-Step Floors" komandas argentīniešu velobraucējs Maksimiljano Ričese, bet trešais bija "Trek - Segafredo" vienības vācu sprinteris Jons Degenkolbs.

Saramotins Benetam zaudēja 31 sekundi, kas viņam deva 80.vietu.

Kopvērtējumā pēc trim etapiem līderis ir Benets. Viņš par desmit sekundēm apsteidz Ričesi no "Quick-Step Floors" vienības, kamēr vēl 12 sekundes lēnāks ir Degenkolbs. Savukārt Saramotins atrodas 104.vietā, Benetam zaudējot trīs minūtes un 47 sekundes.

Turcijas prezidenta velobraucienā būs seši posmi, sacensībām noslēdzoties svētdien. Pērn Saramotins šo velobraucienu noslēdza kopvērtējuma 30.pozīcijā.

Līdz Pasaules tūres beigām palikušas vairs tikai trīs sacensības, pirms kurām kopvērtējumā līderis ar brits Saimons Jeitss ("Mitchelton–Scott"), kurš ticis pie 3072 punktiem, bet otrais ir Saramotina komandas biedrs Peters Sagans no Slovākijas, kurš atpaliek par 80 punktiem. Tiesa, šajā velobraucienā kopvērtējuma vadošie sportisti nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.