Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš vējainā un smagā Eiropas čempionātā izcīna 15. vietu

Skujiņš vējainā un smagā Eiropas čempionātā izcīna 15. vietu
No kreisās: Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš, Aleksejs Saramotins, Māris Bogdanovičs un Krists Neilands. Foto: UEC

Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā pēdējo medaļu komplektu sadalīja elites vīri. Spēcīgajā konkurencē Nīderlandes pilsētā Alkmārā par kontinenta čempionu kļuva jaudīgais itāliešu sprinteris Elija Viviāni, finiša spurtā apsteidzot beļģi Īvu Lampārtu. Labākais no latviešiem bija Toms Skujiņš, kurš finišēja peletonā, ieņemot 15. vietu.

Elites vīriem bija jāveic 172,6 kilometrus garu distanci ar diezgan līdzenu reljefu. Tomēr Eiropas čempionātu daudz smagāku padarīja spēcīgais Ziemeļjūras vējš. Diemžēl, bet nelaikā tehniskas ķibeles piemeklēja Emīlu Liepiņu, kurš bija spiests apstāties. Saņemot ratu no Māra Bogdanoviča, Emīls atgriezās sacensībās, bet nespēja nokļūt līdz vadošajai grupai.

Sākoties 11 pamatapļiem (apļa garums 11,5 kilometri) Alkmāras ielās, izveidojās 13 braucēju liels atrāviens, kurā bija vairāki spēcīgi braucēji - Elija Viviāni, Paskāls Akermans, Luka Mezgecs, Īvs Lampārts, Kriss Lovless, Kaspers Asgrēns - un četri itālieši, kas paveica lielu darbu, lai saglabātu pārsvaru pār peletonu.

Divus apļus līdz finišam atrāviens bija samazinājies līdz trio, kurā ietilpa komandas biedri no "Deceuninck - Quick Step" komandas Lampārts un Viviāni, kā arī "Giro d'Italia" sprinteru vērtējuma uzvarētājs Akermans. Tomēr 3,5 kilometrus pirms finiša uzbrukumu veica Lampārts. Ja Viviāni spēja sekot beļģim, tad Akermanam tas neizdevās.

Finiša taisnē iniciatīvu uzņēmās sprintā ne tik spēcīgais Lampārts, ko lieliski izmantoja Viviāni, pārliecinoši uzvarot un kļūstot par Eiropas čempionu. Trešo vietu saglabāja Akermans, bet 33 sekundes pēc uzvarētāja finiša taisni šķērsoja un ātrākais no peletona bija norvēģis Aleksandrs Kristofs.

Turpat lielajā grupā finišu sasniedza Toms Skujiņš, kurš izcīnīja 15. vietu un nopelnīja 20 UCI punktus. Pārējie latvieši Krists Neilands, Aleksejs Saramotins, Māris Bogdanovičs un Emīls Liepiņš finišu nesasniedza. Kopumā sacensībās startēja 151 braucējs, bet pabeidza tikai 42.

Eiropas čempionāts Alkmārā

VSportistsValstsLaiks
1.Elija ViviāniItālija3:30:52
2.Īvs LampārtsBeļģija+0:01
3.Paskāls AkermansVācija+0:08
4.Aleksandrs KristofsNorvēģija+0:33
5.Mihaels MorkovsDānija
6.Sems BenetsĪrija
15.Toms SkujiņšLatvija