Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta saldajā ēdienā – elites vīru grupas brauciens

Toms Markss
Toms Markss

Eiropas čempionāta saldajā ēdienā – elites vīru grupas brauciens
Emils Liepiņš (no kreisās) un Krists Neilands pēdējā treniņā pirms Eiropas čempionāta.
Foto: Toms Flaksis

Ar 230 kilometru garo šosejas riteņbraukšanas grupas braucienu vīriem Glāzgovā noslēgsies 2018. gada Eiropas čempionāts. Latvijas godu smagajā, bet ļoti aizraujošajā distancē aizstāvēs Krists Neilands un Emīls Liepiņš.

Eiropas čempionāts kopumā septiņos sporta veidos šajā gadā tiek rīkots vienā laika periodā divās Eiropas pilsētās – Glāzgovā un Berlīnē. Visu olimpisko riteņbraukšanas veidu pārstāvji par godalgām spēkiem mērojas Glāzgovā. Ir palicis nesadalīts tikai viens medaļu komplekts. Svētdien Glāzgovas zaļajā parkā gaidāma čempionāta kulminācija – elites vīru grupas brauciens šosejas riteņbraukšanā.

Sacensībām pieteikti kopumā 136 dalībnieki no 27 valstīm. Latvijas izlases godu aizstāvēs divi sportisti – valsts grupas brauciena čempions Krists Neilands, kurš ikdienā pārstāv pro kontinetālo komandu "Israel Cycling academy", kā arī Emīls Liepiņš no britu vienības "One Pro Cycling". Abiem mūsu sportistiem šī būs debija Eiropas elites čempionātos.

Gan Krists, gan Emīls Glāzgovā ielidoja ceturtdien un trenera Toma Flakša vadībā jau aizvadījuši trīs treniņus. Tiesa, trase nevienam no sportistiem nav pieejama treniņiem, jo tā izveidota pa lielajā Glāzgovas ielām, kas nav slēgtas no satiksmes. Abi latvieši gaidāmajam nozīmīgajam startam ir gatavi un darīs visu iespējamo, lai spēcīgajā konkurencē sasniegtu atzīstamu rezultātu.

Vērtējot dalībnieku sastāvu, šis būs pēdējo trīs gadu spēcīgākais čempionāts. Vadošās nācijas sastāvā varēja iekļaut astoņu sportistus. Galvenie favorīti uz uzvaru būs – pasaules čempions Peters Sagans (Slovākija), Aleksanders Kristofs (Norvēģija), Sonijs Kolbreli un Elia Vivijānī (abi Itālija), Gregs Van Avermāts un Jaspers Streivens (Beļģija), Moreno Hoflands (Nīderlande), Magnus Korts Nīlsens (Dānija), Džons Degenkolbs (Vācija), Luka Mezgecs (Slovēnija). Lietuvu pārstāvēs Ramunas Navardauskas un Gedaminas Bagdonas, kamēr igauņi cīņā sūtīs Mihkelu Raimu, Alo Jakinu, Akselu Nomelu un Karlu Arnoldu Vendelinu.

230 kilometru garā distance tiks sadalīta pa apļiem. Viena apļa garums sasniegs 14,5 kilometrus. Lai arī aplī nav iekļauti ļoti gari kāpumi, tomēr trase ir ļoti dinamiska ar daudziem stāviem kāpumiem un nobraucieniem, asiem pagriezieniem un bruģa posmu. Par uzvaru labas iespējas cīnīties būs gan sprinteriem, gan arī klasiku speciālistiem. Starts gaidāms pulksten 10:30 pēc vietējā laika (pulksten 12:30 pēc Latvijas laika).

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2018-08-12 14:16, pirms 6 gadiem
Neilands atrāvienā