Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rubenis un Rendors triumfē "Baltais Cerību kausa" Mārupes posmā

Toms Markss
Toms Markss

Rubenis un Rendors triumfē "Baltais Cerību kausa" Mārupes posmā
Pauls Rubenis triumfē Mārupēs posmā
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Nedēļas nogalē Mārupes 90 gadu svētku ietvaros norisinājās Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" priekšpēdējais posms. Lielajā karstumā uzvaru kritērija braucienā zēnu grupā izcīnīja Pauls Rubenis, kamēr jauniešu konkurencē triumfēja Arvis Rendors.

Liels karstums, daudz smaidīgu un azarta pilni cilvēki sestdien pulcējās Jaunmārupē. Šeit Mārupes 90 gadu svētku jubilejas ietvaros norisinājās pašmāju lielākā jaunatnes šosejas riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" priekšpēdējais septītais posms. Zēnu, jauniešu un meiteņu grupu sportisti sacentās kritērija braucienos, kamēr jaunākie dalībnieki mērojās spēkiem ļoti azartiskajos bērnu braucienos.

Zēni un meitenes veica 15 kilometru garu distanci, kas sadalīta trīs apļos. Katrā no tiem sportisti cīnījās par punktiem, kurus saņēma četri ātrākie braucēji. Ļoti pārliecinošu sniegumu visos starpfinišos un arī lielajā finišā, kur punktu summa dubultojās, rādīja "RRS/ Purvciems" komandas braucējs Pauls Rubenis. Trenera Jāņa Krišlauka audzēknis un kopvērtējuma līderis arī kļuva par sacensību uzvarētāju ar izcīnītajiem 30 punktiem. Otrajā vietā finišēja "RRS/ Grīva" pārstāvis Roberts Andersons, kuram 12 punkti, bet trešais palika "RRS/ Alfa" braucējs Eduards Strēlis.

Komandu ieskaitē ātrākie bija "RRS/ Purvciems", kuram sekoja "RRS/ Alfa" un "RRS/ Grīva" vienības. Pirms pēdējā posma Smiltenē Rubeņa pārsvars pār otrās vietas ieguvēju Andersonu ir seši punkti. Tikmēr trešais ar 107 punktiem ir Kristiāns Belohvoščiks. Meiteņu vērtējumā nepārspēta Mārupes svētkos palika dobelniece Sabīne Kauņecka, kurai sekoja smilteniete Nadīna Kučere un rīdziniece Kitija Siltumēna.

Jaunieši spēkiem mērojās 20 kilometru distancē, veicot četrus apļus. Šoreiz dalībnieku vidū nebija vairāku labāko braucēju, kuri startēja starptautiskās sacensībās Austrijā. Nebija arī kopvērtējuma līdera Kristera Ansona, kura vietā dzelteno krekliņu ieguva dobelnieks Ādams Veins Rozenfelds. Atšķirībā no zēniem, šeit uzvarētāju droši nevarēja prognozēt līdz pat pēdējam starpfinišam. Cīņā par triumfu iesaistījās gan Rozenfelds, gan arī viņa komandas biedrs Dāniels Eglītis, rīdzinieks Mareks Arnis Vecmanis un kuldīdznieks Arvis Rendors. Veicot nelielu atrāvienu un uzvarot pēdējā starpfinišā, trešo vietu sacensību noslēgumā izcīnīja talsinieks Raimonds Zlotņikovs. Otrais tikmēr palika Vecmanis, bet uzvaru svinēja Mareka Maļinovska, Ernesta Pūces un Olafa Andersona audzēknis Rendors ("Kuldīga/ MSĢ").

Komandu vērtējumā uzvarēja Kuldīga, apsteidzot "Tandēmu" un "RRS/ Purvciems" vienības. Kopvērtējumā līderis joprojām ir Kristers Ansons no "Talsi/ MSĢ" (94 punkti), bet uz otro vietu pacēlies Ādams Veins Rozenfelds (90). Tikmēr trešais pirms

Smiltenes posma ir Kristaps Pelčers no "Kuldīga/MSĢ" vienības (83 punkti). Meiteņu jauniešu konkurencē pirmā šajā posmā bija Adele Ilga Spigovska ("RRS/ Alfa"), apsteidzot Megiju un Meganu Grīslītes. Aizraujošās cīņās norisinājās arī bērnu sacensības, kurās piedalījās mārupieši un novada viesi.

Pēc finiša visi braucēji baudīja gardo un veselīgo "Baltais" produkciju, ko sarūpēja seriāla galvenais atbalstītājs – akciju sabiedrība "Tukuma Piens". “Baltais Cerību kausa” sezona ar aizraujošo MTB krosu noslēgsies Smiltenē 20. septembrī.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

2015. gada sezonas “Baltais Cerību kausa” sezonas kalendārs:
20. septembris: Smiltene – MTB kross