Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vinokurovs: "Nevarēju iedomāties, ka viss beigsies tik dramatiski"

Vinokurovs: "Nevarēju iedomāties, ka viss beigsies tik dramatiski"
Dzeloņdrāšu upuris Džonijs Hogerlands
Foto: Reuters/Scanpix

Šokā par vakar „Tour de France” notikušo bija vairāki sportisti, ieskaitot Aleksandru Vinokurovu no „Astana” komandas. Kazahstānas sportistam pēc kājas lūzuma Francijas tūre un, visticamāk, arī sezona un karjera beigusies.

Vakardienas 9. posms bija līdz šim negadījumiem bagātākais posms šī gada tūrē. Kritienus piedzīvoja vairāki sportisti. Iespaidīgākā sadursme notika 36 km pirms finiša, kad spāņu sportistu Huanu Antonio Fleču notrieca Francijas televīzijas mašīna (vēlāk tika izslēgta no darba tūrē). Aiz Flečas braukušais Džonijs Hogerlands ietriecās spāņu riteņbraucējā un vēlāk ielidoja trases malā esošajā dzeloņdrāšu nožogojumā...

„Man ir vairāki briesmīgi sagriezumi, bet domāju, ka drīz kļūs labāk. Viss notikušais ir ļoti emocionāls. Vēlējos cīnīties par posma uzvaru, taču mani no cīņas izslēdza stulbā veidā. Tādā brīdī tavā prātā ir daudz domu. Mums bija piecarpus minūšu pārsvars, bijām pārliecināti, ka tiksim pirmie līdz finišam. Šajā negadījumā lielākā nelaime ir tā, ka cīnījos par kalnu punktiem. Mani nožogojumā iemeta ar ātrumu 60 vai 65 km/h. Biju tajā iesprūdis. Paskatījos uz kājām un pirmā doma bija par sacensību turpināšanu. No sākuma man šķita, ka ir tikai viena brūce, taču vēlāk komandas autobusā pamanīju vēl divas dziļas brūces,” teica Nīderlandes sportists Hogerlands.

„No notikušā var rasties skandāls. Šeit viss ir noorganizēts augstā līmenī. Protams, pēc šādiem gadījumiem ir pamats būt dusmīgam, taču nedomāju, ka viņi to izdarīja apzināti,” piebilda Hogerlands.

Ja Hogerlands vēl turpinās sacensības, tad Aleksandram Vinokuram viss jau beidzies. „Astana” riteņbraucējs posma 110. km ielidoja krūmos. Vinokurovam vēlāk slimnīcā tika konstatēts labās kājas lūzums. Šosezon, visticamāk, viņu trasē vairs neredzēsim, kas varētu nozīmēt Vinokurova karjeras beigas. Kazahs šo sezonu bija ieplānojis kā pēdējo.

„Nekad nebiju domājis, ka man „Tour de France” beigsies tik dramatiski. Vilšanās ir milzīga, esmu noskumis. Sevi mierinu ar domu, ka varēja būt vēl sliktāk. Gūtais savainojums mani no braukšanas atturēs ilgu laiku, bet tūri varēšu skatīties TV. Zinu, ko „Astana” komandas biedri mani neaizmirsīs un centīsies uzvarēt vismaz kādā posmā,” teica Kazahstānas sportists.

Pēc vienas dienas pauzes sacensības turpināsies rīt ar 10. posmu, kas būs 161 km garš un vedīs no Oriljakas uz Karmo.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com


, 2011-07-11 12:45, pirms 13 gadiem
Smuks dibens!!
, 2011-07-11 13:09, pirms 13 gadiem
Lidojums tajās drātēs bija pamatīgs. Automašīnas vadītāja rīcība vienkārši traģiska...
Ļoti žēl Vinokurova Tik cītīgi iepriekšējā posmā centās tikt pie pirmā dzeltenā krekliņa (diemžēl netika) un tagad šitāds noslēgusm...
, 2011-07-11 13:28, pirms 13 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-11 13:55, pirms 13 gadiem
Diezgan nepatīkama situācija. šoferis neuzmanīgs. Bet kā redzams, aizdomājās, nobrauca no ceļa un tad priekšā bija koks. Domāja par sevi, aizmirsa par velo. Kā rīkotos jūs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-11 14:06, pirms 13 gadiem
nez man liekas ka vajadzetu pienemt stingrakus soda merus, nevis tikai padzishanu no tures.
, 2011-07-11 14:12, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: kā Hogerlands var turpināt sacensības, ja nebeidza posmu?
vins pabeidza posmu un nebut pedejais, abi kopa ar Flechu un paris braucejiem ieradas +16:44 min aiz lidera
, 2011-07-11 14:44, pirms 13 gadiem
Tie spranči tos riteņbraucējus no govīm sargā vai arī šamos par govīm uzskata....mļin, tās dzeloņdrātis..
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.