Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Neilands Ungārijas tūres prologā otrais, līdz uzvarai pietrūkst nepilna sekunde

Neilands Ungārijas tūres prologā otrais, līdz uzvarai pietrūkst nepilna sekunde
Krists Neilands (baltajā kreklā) Foto: No "Israel Cycling Academy" "Facebook" konta

Ungārijas tūres prologā otro vietu izcīnīja "Israel Cycling Academy" pārstāvošais Krists Neilands, kurš no uzvarētāja Jana Bartas atpalika par nepilnu sekundi, izcīnot piecus UCI pasaules ranga punktus.

40. Ungārijas tūrē startē 19 komandas, starp kurām ir Krista Neilanda pārstāvētā "Israel Cycling Academy". Neilands un komandas biedrs Aleksandrs Katafords cīnīsies par uzvaru kopvērtējumā, kamēr igaunis Mihkels Reims, kurš pirms trim nedēļām triumfēja Igaunijas tūrē, un norvēģis Augusts Jensens būs vadošie Izraēlas komandas sprinteri.

Ungārijas tūres pirmajā dienā braucēji sacentās četrus kilometrus garā prologā. Krists Neilands, kurš pirms nedēļas finišēja 3547 kilometrus garajā "Giro d'Italia", 17. posmā izcīnot piekto vietu, demonstrēja jaudīgu sniegumu un trasi veica četrās minūtēs un 17 sekundēs. Diemžēl ar to nepietika, lai izcīnītu uzvaru un kļūtu par kopvērtējuma līderi, jo Neilandu par mata tiesu apsteidza pieckārtējais Čehijas čempions individuālajā braucienā Jans Barta no "Elkov-Author" komandas.

Trešais bija polis Pjotrs Brožina ("CCC Development"), kurš distanci veica divas sekundes lēnāk nekā uzvarētājs. Atzīstamu sniegumu demonstrēja arī Neilanda komandas biedri - Augusts Jensens (4. vieta) un Aleksandrs Katafords (7.).

Latvietis par otro vietu ieguva piecus UCI pasaules ranga punktus un kopvērtējumā pēc prologa atpaliek tikai no čehu braucēja. Rītdien Ungārijas tūres otrajā dienā 129 dalībniekiem būs jāveic 194 kilometrus gara distance. Turklāt trases beigu daļā organizatori ir iekļāvuši 7,1 kilometrus garu otrās kategorijas kāpumu (vidējais stāvums 4,1%), kurā būs jābrauc divreiz.


Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.