Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kā uz paplātes: Velns parāvis! Ostapenko ballīte, Bertuka... kāja

Kā uz paplātes: Velns parāvis! Ostapenko ballīte, Bertuka... kāja
Latvijas BMX izlases dalībnieki Baku

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā Latvijas sportistiem elites grupā noslēdzās ļoti neveiksmīgi, tomēr vairāki Latvijas pārstāvji izmantojuši brīvos brīžus Baku, lai dotos uz vietu, kur tika filmēta filma "Briljanta roka". Tā ir viena no tēmām rubrikā "Kā uz paplātes".

Pasaules čempionātā elites grupā vīriem Latviju pārstāvēja Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Helvijs Babris, tomēr astotdaļfinālā no viņiem iekļuva tikai Krīgers, kurš šajā sacensību stadijā arī apstājās. Savukārt dāmām ceturtdaļfinālā iekļuva Vineta Pētersone, bet līdz pusfinālam viņai nedaudz pietrūka.

Latvijas izlases treneris Ivo Lakučs un Krīgers brīvajos brīžos Baku vecpulsētā devušies fotogrāfēties uz vietu, kas no filmas "Briljanta roka" pazīstama ar frāzi "чёрт побери" jeb "velns parāvis".


Pirms starta Baku ar bildi sociālajos tīklos bija padarījusies arī Pētersone.

Pagājušajā nedēļas nogalē Spa trasē Beļģijā "GT Open" seriāla trešo posmu aizvadījis Latvijas autobraucējs Konstantīns Calko, iegūstot iespēju atkal kāpt uz goda pjedestāla amatieru klasē. Pilnus sacensību rezultātus organizatori joprojām nepiedāvā, tāpēc Sportacentrs.com par to nav vēstījis.

Hokejists Georgs Golovkovs piedalījies slavenā krievu hokejista Igora Larionova vasaras nometnē.

#IgorLarionovCamp2018

A post shared by Georgs Golovkovs (@georgie_golovkovs) on Jun 10, 2018 at 12:42pm PDT


Savu atlētismu kārtējo reizi nodemonstrējis augstlēcējs Jānis Vanags, kurš pērn cerēja piedalīties Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēles "slam-dunk" konkursā.

Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko dzimšanas diena ir sev veiksmīgā Francijas atklātā čempionāta izšķirošo spēļu laikā. Ja 20 gadu jubileju viņa pērn sagaidīja Parīzē, šoreiz sportistei bija iespējas svinēt dzimtenē kopā ar draugiem.


Latvijas labākās golfa spēlētājas Laura Jansone un Krista Puisīte atpūtušās pie ūdens.
Cīkstone Karolīna Tjapko domājusi taktiku kopā ar jaunajām sportistēm.

Savulaik Igaunijā rekorddaudz vārtus sasitušais Aleksandrs Čekulajevs sagaidījis ģimenes pieaugumu.

Latvijas sportists Aivars Šmaukstelis triumfējis Baltijas spēkavīru čempionātā.

Pirmos treniņus "slam dunk" sezonā aizvadījis Kristaps Dārgais.

Pagājušajā nedēļā Baibu Broku pārvēlēja Latvijas Biatlona federācijas prezidentes amatā, par to prieku paužot valsts labākajai biatlonistei Baibai Bendikai. Kā zināms, pašlaik jau Broka kandidē uz Starptautiskās Biatlona federācijas prezidentes posteni.

Titulētais Edgars Bertuks gatavojas jau augustā Latvijā gaidāmajam pasaules čempionātam orientēšanās sportā, bet negadījums mežā viņam licis paņemt piespiedu pauzi.

Šīs reizes rubriku noslēgsim ar pagājušās nedēļas Latvijas sporta sēra ziņām. Pagājušās nedēļas sākumā mūžībā aizgāja titulētais lodes grūdējs Jānis Bojārs. Latvijas Sporta muzejs atgādinājis, ka pie viņiem iespējams aplūkot Bojāra izcīnīto 1982. gada Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Savukārt pagājušās nedēļas beigās Vācijā Eiropas čempionāta posma laikā nositās viens no Latvijas visu laiku labākajiem ūdensmotosportistiem Lotārs Millers. Viņa pārstāvētā "Motorsport 77" komanda vēl ziņojusi par kvalifikācijas rezultātiem, bet pēc tam jaunumu ievietošana pārtrūkusi...

Ja kāds interesants Latvijas sportistu ieraksts palaists garām, rakstiet par to komentāros. Nākamā "Kā uz paplātes" sērija, visticamāk, gaidāma jau pavisam drīz.

, 2018-06-12 10:03, pirms 6 gadiem
Augstlēcējs labs! Protams līdzjūtība udensmotosportista tuviniekiem.
, 2018-06-12 17:01, pirms 6 gadiem
Kā var tā rakstīt, "nositās", Gāja bojā !
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.