Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Zibasa Pasaules kausa debijā izcīna negaidītu uzvaru

Toms Markss
Toms Markss

Zibasa Pasaules kausa debijā izcīna negaidītu uzvaru
Paula Zibasa
Foto: Sportistes personīgais arhīvs

Izcilu panākumu svētdien sasniegusi Latvijas kalnu riteņbraucēja downhill disciplīnā Paula Zibasa, kura izcīnīja uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā junioru meiteņu konkurencē. Jaunā un ļoti talantīgā sportiste palika nepārspēta gan kvalifikācijā, gan arī finālā.

Talantīgā Latvijas MTB downhill sportiste Paula Zibasa jau ilgāku laiku dzīvo un trenējās Austrijā, kur ir lieliski treniņu apstākļi. Latviete, kura ir junioru vecuma grupas sportiste, šajā gadā aizvadīja nopietnus treniņus, lai sagatavotos debijai Pasaules kausa izcīņas sacensībās MTB downhill disciplīnā.

Debiju Zibasa piedzīvoja Austrijas pilsētā Leogangā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā. Dalībnieces sākotnēja veica kvalifikācijas braucienu, pēc kuriem sekoja fināls. Kvalifikācijā Paulai izdevās izcīnīt uzvaru, ieliekot labu pamatu augstam rezultātam arī finālā.

Arī izšķirošajā braucienā Mārča Ščerbiņina audzēkne parādīja lielisku sniegumu. Pēc pirmās laika kontroles ņemšanas vietas Paula tuvāko sekotāju Melaniju Čapazu no Francijas neklātienes cīņā apsteidza par 0,7 sekundēm. Turpinājumā francūziete pietuvojās līdz nieka 0,03 sekundēm. Tomēr apsteigt Latvijas braucējas laiku viņai neizdevās. Zibasas rezultāts – 4 minūtes 9,77 sekundes. Francijas sportiste Čapaza atpalika par 0,99 sekundēm. Trešais laiks Itālijas pārstāvei Alesiai Missiagiai, kura no latvietes atpalika par 4,34 sekundēm.

Jāatzīmē, ka šis ir ne tikai pašas sportistes, bet arī visas Latvijas sieviešu MTB downhill disciplīnas lielākais panākums starptautiskajā arēnā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2017-06-12 02:52, pirms 7 gadiem
Paula malacis!!!