Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bijušais tramplīnlēcējs uzvar "Giro d'Italia" pirmajā posmā, Neilands 66. vietā

Bijušais tramplīnlēcējs uzvar "Giro d'Italia" pirmajā posmā, Neilands 66. vietā
Primožs Rogličs brauc finiša kalnā pēc uzvaras "Giro d'Italia". Foto: AFP/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru "Giro d'Italia" pirmajā posmā izcīnīja slovēnis Primožs Rogličs, kurš tuvāko sekotāju Saimonu Jeitsu astoņus kilometrus garajā individuālajā braucienā apsteidza par 19 sekundēm. "Israel Cycling Academy" pārstāvošais Latvijas čempions Krists Neilands izcīnīja 66. vietu.

102. "Giro d'Italia" daudzdienu velobrauciens šogad startēja Itālijas ziemeļu pilsētā Boloņā, kur dalībniekiem bija jāveic astoņus kilometrus garš individuālais brauciens. Distances beigu daļa bija sevišķi smaga, jo riteņbraucējiem bija jāpieveic 2,1 kilometru garš 3. kategorijas kāpums ar vidējo stāvumu 9,3%.

Kā pirmais Boloņā startēja 2017. gada pasaules čempions individuālajā braucienā Toms Dumulēns ("Sunweb"), kurš tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem pretendentiem par uzvaru "Giro d'Italia" kopvērtējumā. Spēcīgais nīderlandietis distanci veica 13 minūtēs un 22 sekundēs, bet dažas minūtes vēlāk kolumbietis, kura iesauka ir "Supermens", Migels Anhels Lopess ("Astana") atkārtoja Dumulēna laiku.

Neilgu brīdi pēc Lopesa finiša divkārtējais "Giro d'Italia" kopvērtējuma uzvarētājs Vinčenco Nibali ("Bahrain Merida") par piecām sekundēm uzlaboja līdera laiku, tomēr Nibali nebija lemts izbaudīt līdera godu, jo sacensību galvenais favorīts Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš 2007. gadā kļuva par pasaules junioru čempionu tramplīnlēkšanā, demonstrēja izcilu sniegumu un veica braucienu 12 minūtes un 54 sekundēs, pārspējot "Bahrein Merida" sportistu par 23 sekundēm.

Kā 87. astoņus kilometrus garajā distancē devās "Israel Cycling Academy" pārstāvošais Krists Neilands. Vienīgais latvietis, kurš šogad startē prestižajā "Giro d'Italia" velobraucienā, individuālās distances sesto kilometru šķērsoja kā 129. ātrākais. Divus kilometrus garajā kāpumā Neilandam izdevās apsteigt 63 konkurentus, finišējot 66. vietā. No pirmā posma uzvarētāja Rogliča viņš atpalika minūti un 28 sekundes.

Giro d'Italia pirmā posma rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma12:54
2.Saimons JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+0:19
3.Vinčenco NibaliItālijaBahrain Merida+0:23
4.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+0:28
5.Toms DumolēnsNīderlandeSunweb+0:28
6.Rafals MajkaPolijaBora-Hansgrohe+0:33
66.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+1:28