Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Benets uzvar "Giro d'Italia" septītajā posmā, Neilands finišē otrajā simtā

Andrejs Siliņš

Benets uzvar "Giro d'Italia" septītajā posmā, Neilands finišē otrajā simtā
Sems Benets
Foto: AFP / Scanpix

LETA--AFP. "Bora-Hansgrohe" vienības īru riteņbraucējs Sems Benets piektdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" septītajā posmā, kurā 132.vietu ieņēma latvietis Krists Neilands.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 159 kilometrus gara distances bez kāpumiem, lielajai grupai finišējot pēc trim stundām 45 minūtēm un 27 sekundēm.

Benets finiša spurtā pārspēja trīs mājiniekus, otrajam finišējot "Quick-Step Floors" vienību pārstāvošajam Elijam Viviāni, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpjot Nikolo Bonifacio no "Bahrain Merida" komandas.

"Finiša spurtos smagi strādājām, taču nespējām īstajā brīdī uzsākt sprintu. Komanda paveica fantastisku darbu un gribu pateikties saviem kolēģiem," pēc finiša teica Benets, kurš karjeras laikā izcīnījis pirmo uzvaru kādā no lielo tūru posmiem.

Peletonā finišēja 81 sportists, bet kontinentālo komandu "Israel Cycling Academy" pārstāvošais Neilands finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 31 sekundi, latvietim tiekot klasificētam 132.pozīcijā. Labākais no latvieša komandas biedriem bija itālis Kristians Sbaragli, kurš izcīnīja 16.vietu.

Kopvērtējuma pirmā desmitnieka sportisti finišēja vienā grupā ar uzvarētāju, līdz ar to situāciju galvgalī nav mainījusies. Līderpozīcijā ir "Mitchelton-Scott" pārstāvošais brits Saimons Jeitss, kurš par 16 sekundēm apsteidz pērn uzvarējušo nīderlandieti Tomu Dumulēnu no "Sunweb" vienības, kamēr trešais, zaudējot 26 sekundes, ir Jeitsa komandas biedrs Čavess.

Tikmēr Neilands, atpalikdams 58 minūtes un 41 sekundi, ir 126.vietā. Jauno braucēju vērtējumā latvietis ir 26.vietā, bet "Israel Cycling Academy" atrodama 17.vietā starp 22 komandām.

Sestdien un svētdien riteņbraucējiem būs jāveic divi kalnu posmi, bet pirmdien būs brīvdiena.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 19:58, pirms 6 gadiem
Nu atkal būs jālien interneta dzīlēs, lai meklētu Krista vietu starp pārējiem komandas biedriem!!! Tā arī līdz galam neesmu sapratis, kāda velna pēc viņš ir tik zemu...
P.s. Autors jau varēja uzrakstīt ar kādiem numuriem tad Krista komanda startē...Citādi brīžiem nojūdzies...

     [+] [-]

, 2018-05-11 20:41, pirms 6 gadiem
Rīt kalnu posms priekš Krista atrāviens.Šodien beigu dalā Krists pat vilka pārsimt metru peletonu,pieļauju ka iemēģināja kāju.Posms rīt garš ap 210km.Numuri Krista komandai no 91-98.Kristam 94 numurs.

     [+] [-]

, 2018-05-12 11:22, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nu atkal būs jālien interneta dzīlēs, lai meklētu Krista vietu starp pārējiem komandas biedriem!!! Tā arī līdz galam neesmu sapratis, kāda velna pēc viņš ir tik zemu...
P.s. Autors jau varēja uzrakstīt ar kādiem numuriem tad Krista komanda startē...Citādi brīžiem nojūdzies...
Krists Neilands nav pagaidām Peter Sagan vai kas tamlīdzīgs - viņš ir jauns čalis,kam tiek doti komandas uzdevumi un lielākoties tie gan jau ir strādāt uz līderi. Tā kā viņš nav WT līmeņa komandā,tad pieņemu,ka pie iespējas ļaus testēt spējas atrāvienā - tāds zaļš čalis arī peleotonu nebiedēs un viņu laidīs,atšķirībā piemēram no Tonija Martina, kurš jau 2 posmus pēc kārtas mēģina,bet tā kā visi zin viņa ITT spējas,tad nekur nelaiž. Un Neilandu ļoti labi var atpazīt pēc Valsts Latvijas karoga uzšuvēm uz formas