Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņam 140. vieta "Tour de France" ceturtajā posmā, otro uzvaru svin kolumbietis Gavirja

Agris Suveizda

Skujiņam 140. vieta "Tour de France" ceturtajā posmā, otro uzvaru svin kolumbietis Gavirja
Fernando Gavirja
Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" vienības otrdien ieņēma 140.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" ceturtajā posmā, kurā uzvarēja kolumbietis Fernando Gavirja, tiekot pie otrā panākuma šī gada tūrē.

Gavirja, kurš pārstāv "Quick-Step Floors" komandu, 195 kilometrus garajā etapā, kurā nebija izteiktu kāpumu, uzvaru izrāva finiša spurtā. Kolumbietis uzvarēja arī sacensību pirmajā etapā, tagad četru dienu laikā gūstot otro panākumu. Viņš finiša līniju šķērsoja pēc četrām stundām, 25 minūtēm un vienas sekundes, pārspējot slovāku Peteru Saganu ("BORA - hansgrohe") un vācieti Andrē Greipelu ("Lotto Soudal").

Finiša spurts bija ļoti sīvs, labākos noskaidrojot vien ar fotofiniša palīdzību. Gavirjam šis ir debijas "Tour de France". Jāpiebilst, ka pēdējos kilometros peletonā bija liels kritiens, tomēr neviens no vadošajiem sprinteriem tajā neiekļuva. Dienas atrāvienā piedalījās četri velobraucēji, kuri no peletona aizmuka jau pirmajā kilometrā, bet tika noķerti pirms pēdējā.

Tikmēr Skujiņš nespēja turēt līdzi peletonam, kurā bija 106 braucēji, finišu šķērsojot 140.pozīcijā, no līdera atpaliekot divas minūtes un 47 sekundes. Savukārt par sacensību favorītiem uzskatītie kalnu speciālisti, tostarp četrkārtējais šo sacīkšu uzvarētājs Kristofers Frūms no "Sky" komandas, finišēja peletonā.

Kopvērtējuma vadību saglabāja BMC komandas braucēji Gregs van Avermēts no Beļģijas un Tīdžejs van Gārderens no ASV. Tikmēr trešajā vietā pagaidām ierindojas brits Geraints Tomass no "Sky", kurš līderiem zaudē trīs sekundes. Skujiņš kopvērtējumā šobrīd atrodas 136.pozīcijā, no līdera atpaliekot astoņas minūtes un 40 sekundes. 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais "Tour de France" karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, "Vuelta a Espana" izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Ceturtais posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Fernando GavirjaKolumbijaQuick-Step-Floors4:25:01
2.Peters SagansSlovākijaBora-Hansgrohe
3.Andrē GraipelsVācijaLotto Soudal
4.Dilans GrūnevegensNīderlandeTeam Lotto NL – Jumbo
5.Marsels KitelsVācijaTeam Katusha Alpecin
6.Andrea PaskvalonsItālijaWanty – Groupe Gobert
140.Toms SkujiņšLatvijaTrek–Segaferdo+2:47

Finišēja 173 riteņbraucēji

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Gregs van AvermātsBeļģijaBMC Racing Team13:33:56
2.Tīdžejs van GārderensBMC Racing TeamASV
3.Geraints TomassLielbritānijaTeam Sky+0:03
4.Filips ŽilbērsBeļģijaQuick Step-Floors+0:05
5.Žulians AlafilipsFrancijaQuick Step-Floors+0:07
6.Bobs JungelssLuksemburgaQuick Step-Floors+0:07
136.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segaferdo+8:40

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja