Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Saramotins 4. posmā pirmā simta beigās

Saramotins 4. posmā pirmā simta beigās
Aleksejs Saramotins
Foto: TDWSport.com

''Criterium du Dauphine'' astoņu dienu tūres ceturtajā posmā uzvarējis Francijas pārstāvis Nikolā Vogondī no ''Bbox Bouygues Telecom'' komandas. Vienīgais Latvijas sportists šajā tūrē Aleksejs Saramotins ierindojās 90. vietā.

Šodienas 4. posmā, kas bija 210 km garš, ilgi vadībā atradās Štefans Denifls, kurš aizbēga 30. kilometrā. Austrijas riteņbraucējam spēks beidzās pēdējā kāpumā, kas bija 2,5 km pirms finiša. Vispirms viņam garām aizbrauca trīs sportistu grupiņa, kurā bija Artjoms Ovečkins, Oskars Puhols un Deniss Menšovs. Viņu piemēram sekoja lielā grupa, kuras priekšgalā bija ''Tour de France'' čempions Alberto Kontadors.

Par posma uzvarētāju kļuva francūzis Nikolā Vogondī no ''Bbox Bouygues Telecom'' komandas. Divkārtējais Francijas čempions finišu sasniedza lepnā vientulībā ar 12 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Arī otrā vieta posmā Francijai – Romēns Sikārs (''Euskaltel''). Augstajā piektajā vietā igaunis Reins Tāramē, savukārt Aleksejs Saramotins finišu sasniedza 90. vietā, uzvarētājam zaudējot desmit minūtes un 29 sekundes.

Kopvērtējumā līdera pozīcijas saglabājis slovēnis Janezs Brajkovičs, kurš par minūti un 15 sekundēm apsteidz amerikāni Tīdžeju Van Gārderenu. Saramotinam 80. vieta un vairāk nekā 15 minūšu deficīts.

"Criterium du Dauphine" 4. posma rezultāti

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Nicolas Vogondy (Fra)Bbox Bouygues Telecom6:03:25
2.Romain Sicard (Fra)Euskaltel – Euskadi+0:00:12
3.Janez Brajkovic (Slo)Team Radioshack+0:00:15
4.Alberto Contador Velasco (Spa)Astana+0:00:15
5.Rein Taaramae (Est)Cofidis le Credit en Ligne+0:00:18
6.Pierre Rolland (Fra)Bbox Bouygues Telecom+0:00:18
90 .Aleksejs Saramotins (Lat)Team HTC – Columbia+0:10:29

Kopvērtējums pēc 4. posma

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Janez Brajkovic (Slo)Team Radioshack+16:25:44
2.Tejay Van Garderen (USA)Team HTC – Columbia+0:01:15
3.Alberto Contador Velasco (Spa)Astana+0:01:41
4.David Millar (GBr)Garmin – Transitions0:01:56
5.Nicolas Vogondy (Fra)Bbox Bouygues Telecom+0:02:43
6.Denis Menchov (Rus)Rabobank+0:02:55
80.Aleksejs Saramotins (Lat)Team HTC – Columbia+0:15:07

Izmantotie resursi:
Paris-Nice 2011


Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.