Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Giro" 5. posmā slovēnis svin par ātru un pazaudē uzvaru

Andrejs Siliņš

"Giro" 5. posmā slovēnis svin par ātru un pazaudē uzvaru
Fernando Gaviria
Foto: imago / Sirotti / Scanpix

Slavenā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" piektajā posmā trešdien uzvaru izcīnīja kolumbietis Fernando Gaviria no "Quick-Step Floors" komandas, bet kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Gavirias komandas biedrs luksemburgietis Bobs Jungelss.

Šodien sportistiem bija jāveic 159 kilometrus garš posms no Pedaras līdz Mesinai. Lielā grupa saglabājās visa posma garumā, bet neilgi pirms beigām no pārējiem atrāvās slovēņu riteņbraucējs Luka Piberniks. 23 gadus vecais sportists strauji tuvojās finiša līnijai un pēc tās pacēla rokas, svinot uzvaru.

Viss jau būtu bijis skaisti, ja ne... vienu apli par ātru. Proti, bija jāveic vēl viens 6,2 kilometru garais aplis līdz īstajam finišam, un Piberniks to saprata tikai krietnu brīdi pēc savām svinībām, kad sajuta mugurā peletona smago elpu. Pārējie bija noķēruši slovēni, kuram nu jau vairs nebija spēka atkārtot ko līdzīgu pirms īstā finiša un beigās jāsamierinās vien ar 143. pozīciju...

Tiesa, laiks bija tāds pats kā uzvarētājam Fernando Gaviriam, kurš uzvarēja finiša spurtā. Tā kolumbietim bija otrā uzvara līdzšinējos piecos posmos. Iepriekš Gaviria triumfēja arī tūres trešajā posmā. Kopvērtējumā gan līderis palika nemainīgs - tāpat kā pēc ceturtā posma, arī tagad pirmais summā ir Bobs Jungelss.

Jau rītdien sportisti veiks sesto posmu 217 kilometru garumā.

Piberniks sajauc un finišē par ātru...

“Giro d’Italia” 5. posms (159km)

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.F. GaviriaKolumbijaQuick-Step Floors3:40:11
2.J.MareckoItālijaWilier Triestina
3.S.BenetsĪrijaBora-Hansgrohe
4.A.GreipelsVācijaLotto Soudal
5.F.BauhaussVācijaTeam Sunweb
6.K.SbaragliItālijaDimension Data

     [+] [-]

, 2017-05-10 23:49, pirms 7 gadiem
Nevajag radīt iespaidu, ka slovēnim būtu iespēja tos 6 km noturēties, ja viņš būtu zinājis, cik vēl tālu līdz finišam.