Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Angļi aizsūta savu sportisti uz Austrāliju, taču aizmirst viņu pieteikt sacensībām

Rolands Eliņš

Angļi aizsūta savu sportisti uz Austrāliju, taču aizmirst viņu pieteikt sacensībām
Foto: Cycling News

Milzīgu vilšanos piedzīvojusi Lielbritānijas riteņbraucēja Melisa Lautera, kas devās uz otru pasaules malu – Austrāliju-, lai piedalītos Nāciju Sadraudzības spēlēs, taču sacensību priekšvakarā atklāja, ka izlases vadība aizmirsusi pieteikt viņu sacensībām. Un nē, tas nav joks.

Melisa Lautera no savām mājām uz Austrāliju ceļojumā pavadīja vairāk nekā diennakti. Viņa sezonas lielāko daļu bija veltījusi, par prioritāti izvirzot tieši startu Nāciju Sadraudzības spēlēs, kur gatavojās piedalīties individuālajā braucienā. Taču šajās sacensībās viņa tomēr nevarēja piedalīties birokrātiska farsa dēļ, proti, Anglijas izlases pārstāvis Lauteras pieteikumā nebija atzīmējis vajadzīgo sadaļu, līdz ar to viņa nebija iekļauta dalībnieku pulkā.

Lautera par šo kļūmi, kas dīvainā kārtā netika pamanīta par spīti pieteikuma iziešanai caur vairākiem administratīvajiem slāņiem, uzzināja tikai sacensību priekšvakarā un, protams, bija smagi vīlusies. Britu mediji tikmēr vēsta, ka viņas ģimene, kas cerēja ieraudzīt 21 gadu veco sportisti šajās sacensībās, ir dusmu pārņemti, kamēr Anglijas izlases vadībai neatliek nekas cits kā vien nokaunēties un atvainoties.

„Nevienam sportistam nevajadzētu tā ciest administratīvas kļūdas dēļ,” izteicies Anglijas delegācijas vadītāja Sāra Vinklesa. „Tiklīdz uzzinājām par šo kļūdu, darījām visu, lai to izlabotu, devāmies arī pie sacensību organizatoriem ar lūgumu pieļaut izņēmumu, bet diemžēl viņi nebija noskaņoti iekļaut Lauteru dalībnieku sarakstā.”

Sacensību organizētāji britu medijiem norādīja, ka nav vēlējušies radīt precedentu, jo to vēlāk varētu izmantot vairāki citi sportisti, cenšoties pieteikt sevi startam pēc noteiktā termiņa beigām.

Vinklesa paskaidroja, ka kļūme radusies tādēļ, ka izlases pārstāvis nebija atzīmējis ķeksīti Lauteras pieteikuma formā: „Es izrunājos ar Melisu par notikušo, un viņa bija saprotoša, taču, protams, vīlusies. Domāju, ka šis notikums mums ir vairāk nekā apkaunojošs, tas ir ļoti nepatīkams, un no sirds atvainojos Melisai.”

Savā paskaidrojumā Vinklesa nevienu atbildīgo personu nenosauca, taču atzina, ka pieteikuma forma izgājusi caur vairākiem administratīvajiem slāņiem un kādam būtu bijusi jāpamana. Kāpēc tas nav noticis, Anglijas izlases delegācijas vadītāja nemācēja paskaidrot.

Savukārt Lautera pēc piedāvātās atvainošanās savā „Instagram” profilā paziņoja, ka par spīti tam joprojām ir ļoti dusmīga un vīlusies par notikušo, jo izjaukts viens no viņas sezonas svarīgākajiem startiem. Pilnīgi velts gan viņas ceļš uz Austrāliju nebūs bijis, jo viņai paredzēts starts arī braucienā ar kopēju startu, kas notiks 14. aprīlī.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...

     [+] [-]

, 2018-04-10 20:10, pirms 6 gadiem
Lielbritānijas vai Anglijas sportiste? Ir liela atšķirība!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 21:15, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Lielbritānijas vai Anglijas sportiste? Ir liela atšķirība!
Viņa ir Lielbritānijas sportiste, jo dzīvo valstī, ko sauc par Lielbritāniju. Pārstāv viņa Anglijas riteņbraukšanas komandu, jo, kā daudzos sporta veidos, arī riteņbraukšanā katrai pavalstij ir atevišķa sporta federācija, kas ir tiesīga šo pavalsti pārtāvēt starptautiskajā mērogā.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 15:24, pirms 6 gadiem
Maiklz rakstīja: Viņa ir Lielbritānijas sportiste, jo dzīvo valstī, ko sauc par Lielbritāniju. Pārstāv viņa Anglijas riteņbraukšanas komandu, jo, kā daudzos sporta veidos, arī riteņbraukšanā katrai pavalstij ir atevišķa sporta federācija, kas ir tiesīga šo pavalsti pārtāvēt starptautiskajā mērogā.
Lielbritānija nav valsts.....

     [+] [-]

, 2018-04-11 20:03, pirms 6 gadiem
Apvienotā Karaliste ir valsts, kura sastāv no Great Britain & Northern Ireland