Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš Dubaijas tūri noslēdz 99.vietā

Krišs Upenieks

Skujiņš Dubaijas tūri noslēdz 99.vietā
Toms Skujiņš
Foto: Publicitātes

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas sestdien palika starp atpalicējiem Dubaijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) noslēdzošajā, piektajā, posmā un sacensību kopvērtējumā ierindojās 99.pozīcijā.

Pēdējā etapā sportisti veica 129 kilometrus garu distanci līdzenumā, sprinta finišā labākajam esot itālim Elijam Viviāni no "Quick-Step Floors" komandas, kurš iepriekš triumfēja arī otrajā etapā un jau pirms šīs dienas bija kopvērtējuma līderis.

Līdz ar to itāļu sprinteris triumfēja sacensību kopvērtējumā, tuvāko sekotāju Magnusu Kortu Nilsenu no Dānijas apsteidzot par 12 sekundēm.

Savukārt Skujiņš pēdējā etapā palika 102.vietā starp 105 finišējušajiem sportistiem, finišā Viviāni zaudējot divas minūtes un 17 sekundes. Tikmēr kopvērtējumā viņš bija 99.pozīcijā, atpaliekot par 20 minūtēm un septiņām sekundēm.

Vēl pēc otrā etapa Skujiņš kopvērtējumā bija 26.pozīcijā, bet pēdējos trīs etapus aizvadīja bez augstiem rezultātiem.

Skujiņam šīs bija trešās sacensības šosezon. Kā vēstīts, 27.janvārī viņš Maljorkā triumfēja Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx". Līdz šim tik agri neviens no Latvijas riteņbraucējiem nebija ticis pie uzvaras kādās no UCI kategorijas sacensībām, turklāt Skujiņš pirmās kategorijas viendienu velobraucienā triumfēja pirmoreiz karjerā.

Savukārt Latvijas sprinteris Māris Bogdanovičs no kontinentālā līmeņa vienības "Amore & Vita - Selle SMP - Fondriest" sestdien aizvadīja Francijā notiekošā Provansas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otro etapu, kurā bija kalnaina distance. Uzvarēja francūzis Remī di Gregorio ("Delko Marseille Provence KTM"), bet Bogdanovičs finišēja atpalicēju grupā, kas zaudēja 22 minūtes un vienu sekundi, ierindojoties 91.pozīcijā.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabājis "AG2R La Mondiale" vienības franču riteņbraucējs Aleksandrs Ženjēzs, bet Bogdanovičs viņam zaudē 22 minūtes un 48 sekundes, esot 92.pozīcijā.

Savukārt Aleksejs Saramotins no profesionālās vienības "Bora - Hansgrohe" nesasniedza finišu velobraucienā "Vuelta Ciclista a la Region de Murcia Costa Calida" (UCI kat.1.1).

Izmantotie resursi:
LETA