Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Pluto pievienojas Nīderlandes šosejas riteņbraukšanas komandai "Monkey Town"

Pluto pievienojas Nīderlandes šosejas riteņbraukšanas komandai "Monkey Town"
Mārtiņš Pluto
Foto: lrf.lv

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto noslēdzis viena gada līgumu ar Nīderlandes kontinentālo riteņbraukšanas komandu "Monkey Town". Šajā sezonā Mārtiņš debitēja U23 vecuma grupā, pārstāvot Latvijas izlasi Eiropas čempionātā un nāciju kausa izcīņas sacensībās.

Mārtiņš Pluto jau vairākus gadus dzīvo Nīderlandē. Junioru vecuma grupā mūsu sportists, kurš pirmo gadus šosejas riteņbraukšanā aizvadījis pie trenera Jāņa Krišlauka "RRS/ Purvciems" nodaļā, pārstāvēja vienu no vadošajām Nīderlandes junioru šosejas riteņbraukšanas komandām "Monkey Town".

Šajā sezonā talantīgais sportists debitēja U23 vecuma grupā. Lai arī debija gadā līgumu ar kādu no kontinentālajām vienībām latvietis nenoslēdza, tomēr turpināja treniņus un tika iekļauts Romāna Vainšteina trenētajā Latvijas U23 izlases sastāvā dalībai nāciju kausa izcīņas sacensībās. Labāko rezultātu Pluto sasniedza Nīderlandē notiekošajā “ZLM tour” velobraucienā, kurā finišēja 46. pozīcijā.

Jūnijā Mārtiņš ieguva bronzas godalgu Latvijas U23 čempionāta grupas braucienā, bet augusta sākumā aizstāvēja mūsu valsts godu Dānijā notiekošajā Eiropas U23 čempionātā grupas braucienā. Šajās sacensībās viņš iesaistījās atrāvienā, demonstrēja aktīvu sniegumu, bet finišā ieņēma 127. pozīciju.

Sezonas beigu daļā kļuva oficiāli skaidrs, ka 2018. gadā Mārtiņš Pluto kļūs par pilnvērtīgu "Monkey Town" kontinentālās komandas riteņbraucēju. Mūsu riteņbraucējs ar nīderlandiešu vienību noslēdzis viena gada līgumu.

"Monkey Town" vienība šajā sezonā startējusi dažādās UCI kategorijas sacensībās Nīderlandē, Beļģijā, Slovākijā, Francijā, Ķīnā, Rumānijā un Taivānā. Jāizceļ komandas sportistu dalība prestižajā Limburgas klasikā (UCI 1. kategorija). Eiropas komandu rangā tā ieņem 60. pozīciju.

Šobrīd oficiāli līgumi uz nākamo sezonu ir noslēgti ar četriem braucējiem. Bez Pluto, vienošanās panākta arī ar diviem nīderlandiešu riteņbraucējiem – Vimu Kleimanu, Peteru Šultingu un Džoeju Van Rī. Jāatzīmē, ka šosezon "Monkey Town" junioru komandu pārstāv Deniss Trofimovs.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.