Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" čempions Tomass pagarina līgumu ar "Sky"

Andrejs Siliņš

"Tour de France" čempions Tomass pagarina līgumu ar "Sky"
Geraints Tomass
Foto: PA Wire / Scanpix

Velsiešu riteņbraucējs Geraints Tomass, kurš aizvadītajā vasarā triumfēja slavenajā daudzdienu velotūrē "Tour de France", pagarinājis līgumu ar britu komandu "Sky" uz trim sezonām.

Tomasa līdzšinējais līgums ar "Sky" beigtos šī kalendārā gada beigās, un sportists jau iepriekš bija izteicies, ka uzklausīs piedāvājumus arī no citām komandām. Viena no ieinteresētajām vienībām bija poļu "CCC WorldTour", kas apņēmusies izveidot konkurētspējīgu sastāvu nākamā gada Francijas tūrei.

Tomēr Tomass izvēlējies palikt "Sky" komandā, kas piešķīrusi velsiešu sportistam jaunu līgumu uz trim sezonām ar uzlabotiem finansiālajiem nosacījumiem. Tomass pārstāv "Sky" komandu jau kopš 2010. gada.

32 gadus vecais Tomass šovasar pirmo reizi karjerā triumfēja "Tour de France", sasniedzot lielāko panākumu savā profesionālajā karjerā. Tāpat Tomasam ir divas zelta godalgas Lielbritānijas delegācijas sastāvā - riteņbraucējs triumfēja 2008. un 2012. gada olimpiskajās spēlēs komandu stafetē treka riteņbraukšanā. Tāpat trekā Tomasam ir arī trīs pasaules čempionātu zelta medaļas.

Izmantotie resursi:
BBC