Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Andersons izcīna 20. vietu Eiropas čempionāta junioriem grupas braucienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Andersons izcīna 20. vietu Eiropas čempionāta junioriem grupas braucienā
Roberts Andersons. Foto: Dobeles dzirnavnieks - FeelFree

Jaunais Latvijas sportists Roberts Andersons piektdien Nīderlandes pilsētā Alkmārā izcīnīja 20. vietu Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā junioru puišu grupas brauciena.

Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā piektdien sākās grupas brauciena sacensības. Uz starta izgāja junioru puišu un junioru meiteņu grupu sportisti. Dalībnieku vidū bija arī kopumā astoņi Latvijas riteņbraucēji. Puišu konkurencē mūsu valsts godu aizstāvēja Pauls Rubenis, Daniels Kažis, Roberts Andersons, Alekss Krasts, Kristiāns Belohvoščiks un Bruno Mārtiņš Binovskis. Kopumā startēja 160 riteņbraucēji, kuriem bija jāveic desmit apļos sadalītu 115 kilometrus garu distanci. Trasē nebija vērā ņemamu kāpumu, tomēr tā bija ļoti tehniski sarežģīta. Distancē bija gan neskaitāmi asi pagriezieni un līkumi, samērā šauri ceļi un vairāki bruģa sektori.

Temps jau no pirmajiem kilometriem bija ļoti augsts, kas neļāva izveidoties dienas atrāvienam. Latvijas puiši centās turēties priekšējā daļā. Katrā aplī vairākas reizes grupa dalījās. Virkne sportistu zaudēja kontaktu no konkurentiem un bija spiesti izstāties. Distances otrajā daļā visaugstāk no mūsu sportistiem atradās Andersons un Belohvoščiks, kuri brauca 30 sportistu lielā grupiņā, kas centās panākt astoņu braucēju lielu atrāvienu. Vienatnē pie atrāviena nesekmīgi centās Kristiāns, kurš vēlāk tika panākts.

Spraigā cīņā beigās iegūto pārsvaru vienatnē spēja nosargāt ukraiņu sportists Andrijs Ponomars, kurš kļuva par jauno Eiropas čempionu. Trasē viņš pavadīja divas stundas 32 minūtes un 37 sekundes. par 21 sekundi apsteidzot Vācijas pārstāvi Mauriciusu Balerštedu, kamēr trešais bija itālietis Andrea Pičolo.

No Latvijas puišiem, aizvadot pirmo gadu junioru grupā, visaugstāk ierindojās Andersons, kurš finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja 43 sekundes, izcīnot 20. vietu. 40. vietā sacensības noslēdza Belohvoščiks, (+03:53), 56. bija Kažis, bet 66. Krasts (abi +7:41). Tikmēr Rubenis un Binovskis bija spiesti izstāties.

Junioru meitenes tikmēr sacentās 69 kilometru garajā distancē (seši apļi). Sacensībās dubultuzvaru guva mājinieces ar Ilsi Pluimersu priekšgalā. No Latvijas meitenēm finišu sasniedza Līna Svarinska, kura finišēja 67. vietā. Santa Sanija Jurgena pēc tehniskas ķibeles distances laikā no sacensībām bija spiesta izstāties.

Sestdien Eiropas čempionātā no Latvijas sportistiem startēs U23 vīri Mārtiņš Pluto un Kristers Ansons, kuriem priekšā 138 kilometru gara distance. Savukārt svētdien elites vīriešu grupas braucienā startēs Emīls Liepiņš, Toms Skujiņš, Krists Neilands, Aleksejs Saramotins un Māris Bogdanovičs.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/soseja/akt...