Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liels notikums riteņbraukšanā: "Tour de France" čempions Frūms pievienosies Neilanda komandai

Liels notikums riteņbraukšanā: "Tour de France" čempions Frūms pievienosies Neilanda komandai
Kriss Frūms. Foto: PA Images/Scanpix

35 gadus vecais britu riteņbraucējs Kriss Frūms pēc 11 sezonām "Ineos" sastāvā nākamgad pārstāvēs "Israel Start-Up Nation" komandu, kur kopš 2017. gada brauc latvietis Krists Neilands, vēsta abas komandas.

Kriss Frūms "Ineos" pievienojās 2010. gadā, tolaik komandu saucot "Sky Procycling". No 2011. līdz 2018. gadam viņš triumfēja septiņās grandtūrēs, kas ir pārliecinoši labākais sniegums peletonā aizvadītajā desmitgadē. Tomēr acīmredzot Frūma vēlme būt vienīgajam "Ineos" līderim "Tour de France" nesaskanēja ar komandas domām, kas izraisīja transfēru uz Izraēlas vienību.

Neoficiāli tiek ziņots, ka Frūma bāzes alga jaunajā komandā būšot ap pieciem miljoniem eiro sezonā, līgumam esot uz vairākām sezonām. Iepriekš arī tika lēsts, ka pāreja varētu notikt jau šogad, tomēr vairāku iemeslu dēļ titulētais britu braucējs sezonu pabeigs pašreizējā komandā.

Tā kā Frūmam grandtūrēs būs nepieciešama komandas biedru palīdzība, tiek baumots arī par citu titulētu un talantīgu braucēju potenciālo pievienošanos "Israel Start-Up Nation", kas būtu loģiski, ņemot vērā Izraēlas vienības braucēju mazo pieredzi šādā ampluā - strādāt potenciālā velobrauciena uzvarētāja labā.

Blakus Frūmam nākamsezon velobraucienos, visticamāk, redzēsim arī latviešu riteņbraucēju Kristu Neilandu, kurš Izraēlas komandā ir kopš 2017. gada. Neilandam līgums ar "Israel Start-Up Nation" ir noslēgts līdz 2021. gadam. Pirms trim nedēļām Sportacentrs.com detalizētāk apskatīja potenciālo transfēru.

Jāatgādina, ka kopš 2018. gada Frūms nav uzrādījis augstus rezultātus, pagājušajā vasarā ciešot smagā kritienā pirms "Criterium du Dauphine" ceturtā posma. Toreiz viņš ar apmēram 54 kilometriem stundā ietriecās sienā, salaužot augštilba kaulu, elkoni, ribas, gūžu un kaklu. Vēlāk pēc sešu stundu operācijas ķirurgs norādīja, ka britam ir paveicies palikt dzīvam. Visticamāk, "Ineos" vairs nebija pārliecināta par Frūma spējām uzvarēt pēc tik šaušalīgā kritiena un nevēlējās maksāt milzu algu par palikšanu komandā, kurā ir citi "Tour de France" čempioni, kā Egans Bernals un Geraints Tomass. Vai šāds solis ir pareizs, redzēsim turpmākajās sezonās.

Izmantotie resursi:
https://www.cyclingnews.com/news/ch...