Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" finišā drāma un asaras, Ports un Tomass izstājas

Rolands Eliņš

"Tour de France" finišā drāma un asaras, Ports un Tomass izstājas
Varens Bargils pēc finiša laimes asarās saņem apsveikumus. Pēc dažām minūtēm viņš uzzinās, ka tomēr palicis otrais
Foto: AFP/Scanpix

“Tour de France” velobrauciena devītajā posmā uzvaru finiša taisnē izcīnīja Kolumbijas sportists Rigoberto Urans. Vispirms uzvaru ar prieka asarām acīs gan svinēja francūzis Varens Bargils, taču fotofinišā pierādījās, ka uzvarējis tomēr Urans.

Pēc 181.5 kilometrus garā posma finiša taisnē spēkojās Rigoberto Urans un 25 gadus vecais francūzis Varens Bargils. Neviens no viņiem vēl nekad nebija uzvarējis “Tour de France” posmā, un mirkli pēc finiša Bargils domāja, ka beidzot to paveicis. Viņš izplūda prieka asarās un izbaudīja triumfu, taču pēcsacīkšu intervijā TV tiešraidē uzzināja, ka sacensību žūrija uzvarētāja laurus piešķīrusi Uranam. Pēc fotofiniša izpētes secināts, ka kolumbietis bijis mata tiesu priekšā...

Kopvērtējuma līdera godā joprojām palicis Kriss Frūms, kurš finišēja trešais, ar tādu pašu laiku kā uzvarētājs. Turpat blakus bija arī itālietis Fabio Aru, kurš kļuvis par Frūma tuvāko sekotāju kopvērtējumā, jo Geraints Tomass izstājās.

Tas varētu būt smags trieciens Frūmam, jo Tomass bija viņa partneris “Sky” vienībā un viens no galvenajiem Frūma palīgiem cīņā par uzvaru. Tomass uzvarēja tūres pirmajā posmā un līdz šodienai atradās otrajā vietā kopvērtējumā.

Šodien avarēja vēl vairāki sportisti. Vizuāli šausminošu avāriju piedzīvoja arī Ričijs Ports, kurš līkumā izvēlējās nepareizu trajektoriju un saskrējās ar īru sportisti Denu Mārtinu. Mārtins spēja pēc kritiena savākties un turpināt sacīksti, bet Ports palika uz zemes un tika aizvests ātrās palīdzības mašīnā ar kakla šinu. Komandas ārsts vēlāk apgalvoja, ka Ports samaņu nebija zaudējis, bet žokļa balsts viņam uzlikts tikai piesardzības dēļ. Ports pēc vakardienas posma kopvērtējumā bija piektajā vietā.

Ar vienādu laiku finišēja pirmais sešinieks, kamēr visi pārējie bija vismaz minūtes attālumā, turklāt lielā grupa (sākot ar 46. vietu) finišēja tikai pēc 27 minūtēm.

Fotofinišs


Bargils ir baltajā kreklā, Urans - zaļajā

"Tour de France" 7. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.R. UransKolumbijaCannondale5h 7:22
2.V. BargilsFrancijaSunweb+0
3.K. FrūmsLielbritānijaSky+0
4.R. BardēFrancijaAG2R+0
5.F. AruItālijaAstana+0
6.J. FulsangsDānijaAstana+0

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.K.FrūmsLielbritānijaSky38:26:28
2.F.AruItālijaAstana Pro+0:00:14
3.R. BardēFrancijaAG2R+0:00:51
4.R. UransKolumbijaCannondale+0:00:55
5.J. FulsangsDānijaAstana+0:01:27
6.D.MārtinsĪrijaQuick-Step Floors+0:01:44

Bargila intervija Francijas televīzijai, kurā viņš uzzina, ka palicis otrais

Izmantotie resursi:
Classifications - Tour de France 2017
Tour de France 2017: Chris Froome stays in...

     [+] [-]

, 2017-07-09 20:17, pirms 7 gadiem
Beidzot prieks par Toma pārstāvēto Cannondale komandu.Urans parāda ka vēl ir spējīgs''ne tikai banānus ēst'',bet arī uzvarēt.Kopvērtējumā 4.Jāgaida žūrijas lēmums par atpalicēju p,kurā brauca 4 FDJ vīri ar sprinteri Arno Demāru prieksgalā.Viņi limitā neiekļāvās,bet tur bija Sprinta līderis mājinieks.Pieļauju ka viņam un pārējiem tiks noņemti sprinta vērtējuma 50 punkti un atstāti sacensībās.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-09 20:55, pirms 7 gadiem
Sākumā Baržgils ,tad finiša taisnē Bargils , posmā Fulsangs kopvērtējumā Fulgangs , varbūt pamēģināt skolā pamācīties?!

     [+] [-]

, 2017-07-10 08:31, pirms 7 gadiem
ako1 rakstīja: Sākumā Baržgils ,tad finiša taisnē Bargils , posmā Fulsangs kopvērtējumā Fulgangs , varbūt pamēģināt skolā pamācīties?!
Mazas drukas kļūdas