Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Cīņā ar sevi ceturtajā posmā pie uzvaras tomēr tiek Polancs

Cīņā ar sevi ceturtajā posmā pie uzvaras tomēr tiek Polancs
Jans Polancs
Foto: LaPresse/Scanpix

“Giro d’Italia” ceturtajā posmā šodien skaistu uzvaru izcīnīja slovēnis Jans Polancs (“UAE Team Emirates”), aiz sevis atstājot krievu Ilnuru Zakarinu (“Katusha”) un britu Geraintu Tomasu (“Team Sky”).

Sacensību dalībniekiem bija jāveic 181 kilometru gara distance no Kefalū līdz Etnai, tomēr pēdējie 20 kilometri bija jāveic, tikai braucot kalnā. No astotā kilometra pirmo atrāvienu veica četri sportisti - Pāvels Bruts (“Gazprom”), Žaks Janse van Rensburgs (“Dimension Data”), Jevgeņijs Alafaci (“Trek-Segafredo”) un Polancs (“UAE Team Emirates”), 12. kilometrā izveidojot pārsvaru pār peletonu līdz minūtei un 48 sekundēm.

Pēc nobrauktiem vairāk nekā 40 kilometriem atstarpe palielinājās līdz piecām ar pusi minūtēm. Arī turpinājumā pārsvars tikai pieauga, kamēr sasniedza sešas minūtes un 30 sekundes. 100 kilometrus pirms finiša peletons atpalika jau astoņas minūtes un 20 sekundes, kas ir šo četru posmu lielākais līderu pārsvars pār sekojošo peletonu. Pēc 90 nobrauktiem kilometriem pārsvars sāka mazināties, sasniedzot sešas minūtes. Pēc 125 kilometriem no līderu četrinieka izkrita Alafaci, turpinot distanci vienatnē, jo peletons aiz muguras bija vēl ļoti tālu.

Atlikušajos 30 kilometros komandas sāka taktiski strādāt un dzīties pakaļ līderiem, zinot, ka atstarpe ir liela - piecas minūtes un 30 sekundes. 16 kilometrus pirms finiša Polancs viens pats aizbrauca no pārējiem un centās veikt atrāvienu vienatnē, kas viņam arī izdevās, turpretī pārējie divi līderi tika "piedzīti" pilnībā. Pjērs Rolāns (“Cannondale”) 12 kilometrus pirms finiša veica atrāvienu no peletona, un tam līdzi dzinās Bilbao Lopess. Rolānu sekojošais peletons piedzina piecus ar pusi kilometrus pirms finiša, tikmēr no līdera tas atpalika divas minūtes un desmit sekundes.

Turpinoties stāvajam finiša kalnam, atstarpe strauji samazinājās. Hansens uzsāka atrāvienu, taču neveiksmīgi, jo grupa ar Nibalī priekšgalā piebrauca klāt. Kilometru pirms finiša Hansens atkal centās veikt izrāvienu, kas turpinājās vien dažas sekundes. Visi centās “nokarināt” no grupas citas komandas braucējus, līdz Zakarins sāka attālināties no lielās grupas, tomēr nepiedzenot Polancu. Finišu vienatnē ar laiku četras stundas, 55 minūtes un 58 sekundes, sasniedza Polancs.

Piektais posms norisināsies rīt, un tajā būs jāveic 159 kilometri.

"Giro d'Italia" 4. posms

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.J. PolancsSlovēnijaUAE Team Emirates4:55:58
2.I. ZakarinsKrievijaKatusha-Alpecin+0:00:19
3.G. TomassLielbritānijaTeam Sky+0:00:29
4.T. PinoFrancijaFDJ
5.D. KataldoItālijaAstana Pro Team
6.T. DumolēnsNīderlandeTeam Sunweb
7.B. JungelssLuksemburgaQuick-Step Floors
8.E. JeitssLielbritānijaOrica-Scott
9.B. MollemaNīderlandeTrek-Segafredo
10.V. NibalīItālijaBahrain-Merida

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.