Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ogrē aizvadīts Pizika kausa pirmais posms

Toms Markss
Toms Markss

Ogrē aizvadīts Pizika kausa pirmais posms
Ogres posma uzvarētājs M14 grupā Roberts Andersons
Foto: Agnis Melderis

Ogres Zilajos kalnos aizvadīts Arvja Pizika kausa izcīņas 2015. gada sezonas pirmais posms. Sacensības pulcēja vairāk nekā 110 dažāda vecuma riteņbraucējus ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas. Elites grupā uzvaru svinēja Dāvis Perševics.

Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā norisinās ceturto sezonu. Bijušais Latvijas profesionālais riteņbraucējs pēdējos gadus Latvijā aktīvi ievieš Beļģijā, Nīderlandē un citās Rietumvalstīs tik populāro velokrosu (cyclo – cross). Šogad Pizika kausa izcīņā paredzēti kopumā septiņi posmi dažādos Latvijas novados un Valmieras pilsētā.

Seriāls startēja Ogrē. Pirmais posms pauguriem bagātajos Ogres Zilajos kalnos pulcēja kopumā vairāk nekā 110 dalībniekus. Lielākais dalībnieku skaits startēja tieši jaunākajās vecuma grupās, kas arī ir viena no galvenajām mērķauditorijām. Vairākās grupās, tostarp vīru elitē, dalībnieki brauca ar cyclo – cross riteņiem, kas padarīja sacensības skatāmākas.

Elitē 15 dalībnieku konkurencē uzvarēja Dāvis Perševics. "NN Sporta kluba" braucējs par astoņām sekundēm apsteidza Kārli Briedi, bet 20 sekundes uzvarētājam zaudēja Smiltenes sporta skolas riteņbraukšanas treneris Agnis Apse. Open jaunākajā grupā pirmais bija "Vidzemes mērnieks/ Ripoautocentrs" pārstāvis Jānis Vanags, aiz sevis atstājot Kristapu Kanceru un Kasparu Celmu. Tikmēr vecākajā grupā pirmais bija Jānis Vimba. M16 zēnu grupā pārliecinoši triumfēja igaunis Markus Pajur, kurš par vairāk nekā trijām minūtēm apsteidza Ričardu Robertu Sauju. Trešais tikmēr palika Alekss Krasts. Šajā pat grupā meitenēm pirmā bija Anete Sirvela no Igaunijas, pārspējot "RRS/ Vecmilgrāvis" pārstāvi Viktoriju Loiko un arī "RRS/ Grīva" braucēju Adeli Ilgu Spigovsku.

M14 puišu grupā pirmais izrādījās Roberts Andersons, pārspējot savu komandas biedru no "RRS/ Grīva" Arvo Godiņu. Vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ieņēma ziemeļu kaimiņš Sander Stimmer. Kat3 konkurencē triumfēja starptautisko pieredzi guvušais Toms Ustups, otrais bija Frank Aron Ragilo no Igaunijas, bet trešais palika valmierietis Rūdolfs Piziks. Kat2 konkurencē par posma uzvarētāju kļuva smiltenietis Edgars Timermanis, aiz muguras atstājot Emīlu Alleru un Uldi Voronu. Jaunākajā grupā meitenēm ātrākā par visām konkurentēm bija Lāsma Elza Vaivode. Otrā palika Karīna Bernāre, bet trešā Rūta Binovska. Zēniem jaunākajā grupā 17 dalībnieku konkurencē pirmais palika Smiltenes BJSS pārstāvis Mārtiņš Dombrovskis, kuram sekoja Henrijs Kancers un Haralds Strādnieks.

Sacensību otrais posms 17. oktobrī notiks netālu esošajā Ikšķilē.

Izmantotie resursi:
lrf.lv