Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš uzvar grupas finišā un gūst piekto vietu Lielbritānijas tūres posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Liepiņš uzvar grupas finišā un gūst piekto vietu Lielbritānijas tūres posmā
Emīls Liepiņš Lielbritānijas tūres sprinta finiša priekšgalā
Organizatoru foto

Latvijas riteņbraukšanas sprinteris Emīls Liepiņš sestdien Lielbritānijā bija labākais grupas finišā, izcīnot piekto vietu UCI HC kategorijas daudzdienu velobrauciena "Ovo Energy Tour of Britan" septītajā posmā.

Liepiņš

Britu tūres priekšpēdējā sacensību dienā sportisti veica 215,6 kilometrus garu distanci, kurā ļoti spēcīgā lietū aptuveni pēc 50 kilometriem izveidojās atrāviens, vairākiem no šiem sportistiem arī aizbraucot priekšgalā līdz finišam. 22 kilometrus pirms beigām pārējiem konkurentiem uzbruka brits Ians Stenards ("Sky") un vācietis Nilss Polits ("Katusha - Alpecin"), bet sešus kilometrus vēlāk vēl vienu uzbrukumu veicot Stenardam, kurš noslēgumā pārliecinoši uzvarēja, par 59 sekundēm apsteidzot vācieti.

Trešais trīs minūtes vēlāk finišēja itālis Džovanni Karboni ("Bardiani - CSF"), bet ceturto vietu izcīnīja mājinieks Marks Maknalijs ("Wanty-Groupe Gobert"), kurš noturējās desmit sekundes priekšā peletonam.

Lielā grupa finišēja četras minūtes un četras sekundes aiz Stenarda, tās priekšgalā finišējot tieši "One Pro" komandu pārstāvošajam latvietim Liepiņam.

"Posms bija ar vairākiem kāpumiem, bet viens no līdzenākajiem sacīkstē. Aizgāja spēcīgs atrāviens un diemžēl to aizlaida par tālu. Komanda darīja visu, lai noķertu, bet diemžēl neizdevās. Man izdevās grupas finišu. Ar rezultātu esmu apmierināts. Gribētos labāk, bet šis arī ir diezgan labs rezultāts. Arī rīt centīšos visus iepriecināt," uzreiz pēc finiša izteicās Liepiņš.

Liepiņš šosezon pirmoreiz piedalās HC kategorijas velobraucienā. Pērnā gada beigās viņš pirmoreiz šādās sacensībās tika trijniekā, kad Hainaņas tūrē Ķīnā ne tikai divreiz bija trijniekā posmos, bet arī tika pie trešās vietas noslēguma kopvērtējumā. Lielbritānijas tūres trešajā posmā viņš guva trešo vietu, bet sešiniekā tagad ticis jau trīsreiz.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem vadību saglabā francūzis Žiljēns Alafilips ("Quick-Step Floors"), bet Liepiņš atrodas 29. pozīcijā, piecas minūtes un 48 sekundes aiz pirmās vietas. Sacensību noslēgumā svētdien riteņbraucēji aizvadīs 77 kilometrus garu posmu Londonas pilsētā un tās apkārtnē.

Pērn Liepiņš 13 reizes finišēja labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, tomēr viņam ilgstoši neizdevās atrast komandu šim gadam, līgumu noslēdzot vien tad, kad cits Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš bija sociālajos tīklos pavēstījis par tautieša nedienām. Ar "One Pro" komandu Liepiņš noslēdza viena gada līgumu un šogad jau uzvarējis piecas reizes, tomēr pagājušajā nedēļas nogalē vienība pavēstīja, ka nākamgad vairs neuzturēs vīru komandu. Līdz ar to Liepiņam atkal jāmeklē jauna komanda un otrdien Skujiņš atkal tviterī veica tautieša reklāmu.

Vosekalns

Tikmēr cits latviešu riteņbraucējs Andris Vosekalns no "Hengxiang" komandas sestdien uzsāka dalību "Tour of China I" (UCI kat.2.1) velobraucienā. Pirmais posms bija 82,9 kilometrus garš līdzenumā, kurā triumfēja itālis Mateo Malučeli ("Androni Giocattoli - Sidermec"), bet Vosekalns finišēja 34. pozīcijā.

Kopā šajā velobraucienā būs septiņi posmi.