Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vuelta: atkal uzvar beļģis, kopvērtējumā pirms svarīgā 20. posma bez izmaiņām

Agris Suveizda

Vuelta: atkal uzvar beļģis, kopvērtējumā pirms svarīgā 20. posma bez izmaiņām
Tomass De Gents
Foto: AFP/Scanpix

Prestižajā daudzdienu velobraucienā "Vuelta a Espana" aizritējis 19. posms, un 149,7 kilometrus garo distanci no Kaso līdz Hihonai visātrāk veica beļģis Tomass De Gents, kurš finiša spurtā apsteidza kolumbieti Džarlinsonu Pantano. Arī vakar uzvarēja beļģu riteņbraucējs – Sanders Armē.

"Zinu, ka sprintā neesmu lēns. Atrados perfektā pozīcijā, un man līdz pat finišam vajadzēja aizvadīt savu mūža labāko sprintu. Esmu priecīgs, ka spēju finišā iebraukt pirmais," sacīja 30 gadus vecais De Gents, kurš iepriekšējā gadā uzvarēja vienā posmā "Tour de France", bet 2012. gadā bija uzvarējis arī "Giro d'Italia" posmā. "Nebiju gaidījis, ka kādā no "Vuelta" posmiem uzvarēšu šogad, un arī pirmajā nedēļā sajūta nebija pārāk laba. Otrā nedēļa bija ok, trešajā braucu labāk, bet šī nebija gluži mana distance. Tā ka negaidīju uzvaru, bet man patīk pārsteigumi."

Pirms rītdienas kalnainā posma pārmaiņas kopvērtējuma augšgalā nenotika, jo visi vadošie sportisti finišēja vienā grupā. Visaugstākajā vietā – 30. – no viņiem finišēja kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms: "Alberto Kontadoru galīgi nevar vainot par cenšanās trūkumu. Katrā posmā viņš ir uzbrucis, un šodien bija tieši tāpat. Es centos ietaupīt pēc iespējas vairāk enerģijas rītdienai. Tas būs eksplozīvs un īss [117,5 kilometri] posms, tā ka uguņošanu varam gaidīt jau no paša sākuma."

Pēc vakardienas atrāviena latviešu riteņbraucējs Toms Skujiņš posmā ieņēma 107. vietu un kopvērtējumā zaudēja divas pozīcijas. No viņa pārstāvētās komandas šodien augstāko vietu ieguva austrālietis Simons Klārks, kurš bija 11. pozīcijā 45 sekundes aiz līderiem. Savukārt kopvērtējumā kanādietis Maikls Vudss ir septītais, minūti un 17 sekundes atpaliekot no sestās vietas.

"Vuelta a Espana" 19. posms

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.T. De GentsBeļģijaLotto Soudal3:35:46
2.Dž. PantanoKolumbijaTrek-Segafredo
3.I. GarsijaSpānijaBahrain-Merida
4.R.A. Farija Da KoštaPortugāleUAE Team Emirates
5.F. De TīrsBeļģijaLotto NL-Jumbo
6.B. JungelssNīderlandeQuick-Step Floors
107.T. SkujiņšLatvijaCannondale+19:33

"Vuelta a Espana" kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.K. FrūmsLielbritānijaTeam Sky75:51:51
2.V. NibaliItālijaBahrain-Merida+1:37
3.V. KeldermansNīderlandeTeam Sunweb+2:17
4.I. ZakarinsKrievijaTeam Katusha+2:29
5.A. KontadorsSpānijaTrek – Segafredo+3:34
6.M. LopessKolumbijaAstana+5:16
122.T. SkujiņšLatvijaCannondale+3:46:30

Izmantotie resursi:
Froome: “Tomorrow, we can expect fireworks from...
De Gendt: “The sprint of my life” - News stage...

     [+] [-]

, 2017-09-08 23:34, pirms 7 gadiem
Kā sacīt jāsaka - vajadzētu būt jautram posmam pat, ja reālas izredzes ko iespaidīgu paveikt pret perfektā formā esošo Sky komandu (Ja par Frūma efektīvo braukšanas stilu ar augsto kadenci un jaudas kontroli jautājumu maz pēc snieguma šī nedēļas ITT, tad tieši komandas biedru "pīķa formas" šoreiz izšķir visu) pārējiem GC pretendentiem (atsevišķi) nešķiet lielas. Bet par Kontadoru šaubu nav - mēģinās atkal, atkal un atkal...

     [+] [-]

, 2017-09-09 00:26, pirms 7 gadiem
Bet varbūt vajadzētu atkārtotu revolūciju velosportā? Tikai individuālos braucienus tā uz kilometriem 150-200, un tā etapus 10-15. Pie tam kā vecos labos laikos- pats labo savu velosipēdu un ved sev līdzi visu nepieciešamo!
Un atsevišķi- komandu braucienu tūri!
P.s. Ir jau tādi analogi braucieni, tikai nezin kāpēc par tiem lielā prese un TV īpaši ziņot jau nesteidzas! (Nu nevar to TV laiku sarēķināt, bet šī brauciena laikā kāds reklāmas paužu ilgums būtu! )