Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nibali nākamgad pievienosies Skujiņa pārstāvētajai "Trek-Segafredo"

Nibali nākamgad pievienosies Skujiņa pārstāvētajai "Trek-Segafredo"
Vinčenco Nibali. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP/EUROSPORT. Slavenais itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali un viņa jaunākais brālis Antonio ar nākamo sezonu pārstāvēs profesionālo komandu "Trek-Segafredo", kuras sastāvā ir arī latvietis Toms Skujiņš.

Jau labu laiku tika mēļots, ka pēc sezonas šķirsies 34 gadus vecā Nibali un "Bahrain Merida" komandas ceļi. Itālim tika piedāvāts viena gada līgums, bet tā vietā viņš ar "Trek-Segafredo" noslēdzis vienošanos uz divām sezonām. "Sekoju savai sirdij un izvēlējos komandu, kas savos mērķos ir ļoti nopietna un konkurētspējīga," pauž Nibali. "Bahrain Merida" komandu Nibali pārstāv trešo sezonu pēc kārtas.

Viņš ir tikai viens no septiņiem riteņbraucējiem, kurš uzvarējis visās trīs prestižajās tūrēs. Sicīlieša kontā ir 2014.gada "Tour de France" tituls, 2013. un 2016.gada "Giro d'Italia" čempiona trofejas un 2010.gada "Vuelta a Espana" uzvarētāja gods. Viņš trīs lielajās tūrēs kopvērtējuma trijniekā bijis 11 reizes, tajā skaitā šogad "Giro d'Italia", kur izcīnīja otro vietu.

Tikmēr 26 gadus vecais Antonio Nibali savā karjerā nav guvis lielus panākumus. Ar brāli viņš ir vienā komandā trešo gadu pēc kārtas. Paredzams, ka brāļiem Nibali līdzi dosies arī treneris Paolo Slongo, kā arī fizioterapeits un ārsts. Nākamgad komandā bez Nibali vadošie braucēji būs arī Ričijs Ports, Džūli Čikone un Bauke Molema.

Tikmēr "Bahrain-Merida" kā Nibali aizvietotāju nolīgusi spāni Mikelu Landu, kurš šobrīd pārstāv "Movistar" komandu.


Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.