Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Elkor – Giant'' Latvijas kausa posmā Biķernieku trasē triumfē Knops; Liepiņš otrais

Toms Markss
Toms Markss

''Elkor – Giant'' Latvijas kausa posmā Biķernieku trasē triumfē Knops; Liepiņš otrais
Elkor - Giant Latvijas kausa posms Biķernieku trasē noslēdzas ar Kristapa Knopa uzvaru.

Foto: Kaspars Suškevičs

Trešdienas vakarā Rīgā esošajā Biķernieku trasē ''ZZK'' komandas sportists Kristaps Knops triumfēja ''Elkor – Giant'' Latvijas kausa šosejas riteņbraukšanā posmā – ''Biķernieku trases lielās balvas'' sacensībās. Abas pārējās vietas vīriešu absolūtajā vērtējumā uz goda pjedestāla aizņēma – Emīls Liepiņš un Kaspars Serģis.

Pateicoties Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Biķernieku trases atbalstam, trešdien vairāk nekā 300 dalībnieki sacentās aizraujošās šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Diena iesākās ar “Riteņvasara” bērnu velo sacensībām kartingu trasē, kam sekoja spraigas cīņas ''Cerību kausa'' 5. posmā, braucējiem sacenšoties aizraujošajā un ļoti skatāmajā kritērija braucienā.

Dienas kulminācija bija ''Elkor – Giant'' Latvijas kausa posma – ''Biķernieku trases lielās balvas'' sacensības. Sacensībās piedalījās vairāk nekā 120 riteņbraucēji, kas tika vērtēti sešās vecuma un meistarības grupās. Riteņbraucēji veica 75 kilometru garu distanci, kas tika sadalīta 13 lielajos apļos par Biķernieku trasi. Interesanti, ka šajā reizē trase veda pretējā virzienā ierastajam.

Sacensībās startēja amatieru, junioru un arī elites sportisti. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas elites izlases šosejas riteņbraucēji – Emīls Liepiņš un Aleksejs Saramotins – kuri svētdien aizstāvēs mūsu valsts godu Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā. Startēja arī tādi zināmi sportisti kā – Andris Vosekalns, Kaspars Serģis un citi.

Sacensības pretējā trases virzienā bija aizraujošas pašiem dalībniekiem. Sekoja vairāki atraušanās mēģinājumi. Īsi pirms pirmā starpfiniša no grupas aizbēga Andris Vosekalns, kurš arī kļuva par starpfiniša uzvarētāju. Turpinājumā izveidojās izšķirošais atrāviens. Tajā iesaistījās Emīls Liepiņš, Kristaps Knops. Ar abiem kopā bija arī Aleksejs Saramotins, tomēr titulētais braucējs iepriekš velosipēda tehnisko problēmu dēļ bija spiests izlaist vienu apli un par uzvaru necīnījās.

No peletona atrāvās arī desmit braucēju liela grupiņa ar tādiem vīriem kā – Kasparu Serģi, Andri Balodi, Arvi Sprudi, Dmitriju Sorokinu, Ģirtu Vēveru un Oskaru Dankbāru – sastāvā. Otrajā un trešajā starpfinišā uzvarēja ''ZZK'' braucējs Kristaps Knops. Starpība starp līderiem un sekotāju grupu svārstījās ap 1 minūti. Tapa skaidrs, ka panākt Liepiņa grupu būs sarežģīti. Aktīvi brauca arī otra grupa, kas neļāva sevi panākt peletonam.

Finišā pirmais bija ''ZZK'' braucējs Kristaps Knops, kurš visas distances garumā demonstrēja lielisku sniegumu un pelnīti saņēma atzinību no abiem izlases vīriem. Carnikavietis trasē pavadīja 1 stundu 33 minūtes un 3 sekundes. Otrā vieta Emīlam Liepiņam, kurš savu īsto varējumu būs gatavs apliecināt Eiropas čempionātā.

Sekotāju grupa finišēja 1 minūti un 6 sekundes vēlāk. Ātrākais tajā bija un trešo vietu absolūtajā ieskaitē izcīnīja ''Amore & Vita – Prodir'' komandas pārstāvis Kaspars Serģis no Cēsīm. Labāko sešiniekā iekļuva arī – Dmitrijs Sorokins, Niklāvs Boļšis un Arvis Sprude. '

Junioru ieskaitē uzvarēja ''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree'' komandas šosejas riteņbraucējs Oskars Dankbārs, kuram otrajā vietā sekoja komandas biedri: Elvijs Zommers (+00:00:34) un Aivis Leibmans (+00:00:35).
Sieviešu konkurencē pirmo vietu ieguva ''Velo+ Bottari Baltic'' komandas šosejas riteņbraucēja Sanda Petunova, kura sīvā cīņā pārspēja Zani Kalveršu – Ķeņģi ("Rīga Irroman team") un Kati Rudzīti no ''Train2Win''.

Amatieru jaunākajā grupā triumfēja ''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree'' pārstāvis Niklāvs Boļšis, kurš par nepilnu sekundi apsteidza Jāni Āboliņu (''Virstotne/Marmot''). 2. amatieru grupā uzvaras laurus plūca Latvijas čempions Ģirts Vēvers (''Evelo team''), kurš finiša spurtā apsteidza Andri Balodi (''Virsotne/ Marmot''). Trijnieku noslēdza ''Velolifestyle/ Smiltenes BJSS'' pārstāvis Agnis Apse, kuru no uzvarētāja šķīra 35 sekundes. '

Senioru grupā tikmēr pirmais finišā bija kuldīdznieks Jānis Bruzinskis (''Virsotne/ Marmot''). Tikai nepilnu sekundi viņam zaudēja Igors Račkovs (''Velo + Bottari Baltic'') un Aigars Zvingulis (''Virsotne/ Marmot''), kuriem otrā un trešā vieta.

''Elkor – Giant'' Latvijas kausa sezona turpināsies 25. augustā, kad Ainažos notiks ''Filter Velokauss'' finālposms. Tikmēr sezonas lielais fināls 15. septembrī gaidāms Smiltenē. Tur pēc 15 gadu pārtraukuma tiks atjaunots leģendārais ''Smiltenes kauss''.

Izmantotie resursi:
lrf.lv