Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Laizānei 23. vieta Eiropas U23 čempionāta grupas braucienā

Laizānei 23. vieta Eiropas U23 čempionāta grupas braucienā
Lija Laizāne
Foto: Publicitātes

Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā U23 dāmām 23. vietu sestdienas pievakarē izcīnījusi Latvijas izlases sportiste Lija Laizāne, kamēr no mūsu juniorēm Endija Rutule finišēja 45. pozīcijā.

Sestdien Tartu ielās norisinājās grupas braucienu sacensības U23 un junioru grupu dāmu sportistēm. No Latvijas izlases braucējām uz starta stājās četras sportistes – Lija Laizāne (U 23 grupā), Endija Rutule, Elīna Sauka un Viktorija Sipoviča (visas junioru meiteņu grupā).

U23 grupas sportistes veica 124 kilometru garu distanci, pievarot 10 apļus. Vienīgā Latvijas pārstāve Lija Laizāne stabili turējās lielajā grupā. Brīžiem pat Lija uzņēmās iniciatīvu tajā, lai censtos likvidēt atrāvienu. Cīņa par uzvaru risinājās pēdējā aplī, kad tobrīd vadībā esošajām Nīderlandes un Itālijas sportistēm pievienojās vēl viena nīderlandiete un arī Polijas braucēja Kataržina Nieviadoma. Lai arī kā sekotājas, tostarp Laizāne, centās atrāvienu likvidēt, tomēr tas neizdevās. Finiša spurtā pēc veiktajām 3 stundām 16 minūtēm un 15 sekundēm ātrākā izrādījās Polijas braucēja Nieviadoma, apsteidzot itālieti Ilariu Sangunetī. Tikmēr nīderlandietēm jāsamierinās ar trešo un ceturto vietu. Bronzas godalga tika pasniegta Talliai De Jongai.

Lija Laizāne finišēja sekotāju grupā, kas uzvarētājai zaudēja 10 sekundes. Trenera Raivja Belohvoščika audzēkne ieņēma 23. pozīciju starp 86 dalībniecēm.

Juniores mērojās spēkiem 74,4 kilometru garajā distancē, kas bija izvietota 12,4 kilometru garajā aplī. To dalībnieces veica sešas reizes. Tāpat kā U23 meitenēm, arī juniorēm katrā aplī bija divi nopietnāki kāpumi, kas distancēs laikā lielā mērā arī peletona sastāvu padarīja nedaudz mazskaitlīgāku. Distances otrajā pusē kontaktu no vadošās grupas zaudēja visas trīs latvietes.

Uzvarētājas liktenis noskaidrojās finiša spurtā. Spraigā un azartiskā cīņā uzvaru izcīnīja itāliete Nadia Kuegliotto. Viņa uzreiz aiz sevis atstāja savu tautieti Reičelu Barberī un krievieti Karīnu Kassenovu. Uzvarētājas laiks distancē bija 1 stundas 54 minūtes un 26 sekundes. Endija Rutule finišēja 2 minūtes un 40 sekundes aiz uzvarētājas, ierindojoties 45. vietā. Viktorija Sipoviča ieņēma 69. pozīciju, vairāk nekā 15 minūtes aiz čempiones. Tikmēr finišu nesasniedza Elīna Sauka.

EČ šosejas riteņbraukšanā grupas brauciens U23 dāmām – 124 km:
1.Katarzyna Niewiadoma, Polija, 03:16:15
2. IIaria Sanguinetti, Itālija, +00:00:00
3. Thalita De Jong, Nīderlande, +00:00:00
4. Anouska Koster, Nīderlande, +00:00:00
5. Riejanne Markus, Nīderlande, +00:00:10
6. Demi De Jong, Nīderlande, +00:00:10

23. Lija Laizāne, Latvija, +00:00:10

EČ šosejas riteņbraukšanā grupas brauciens juniorēm – 74,4 km:
1.Nadia Quagliotto, Itālija, 01:54:26
2. Rachele Barbieri, Itālija, +00:00:00
3. Karina Kassenova, Krievija, +00:00:00
4. Juliette Labous, Francija, +00:00:00
5. Martina Alzini, Itālija, +00:00:00
6. Nikola Moskova, Čehija, +00:00:00

45. Endija Rutule, Latvija, +00:02:40
69. Viktorija Sipoviča, Latvija, +00:14:10
DNF, Elīna Sauka, Latvija

Čempionāta kulminācija gaidāma svētdien. Jau pulksten 10:00 124 kilometru garajā distancē par medaļām cīnīsies juniori. Viņu vidū arī septiņi latvieši – valsts čempions Mareks Kampe, kā arī Ēriks Toms Gavars, Nils Ķelderis, Klāvs Rubenis, Matīss Riekstiņš, Mārcis Kalniņš un Niklāvs Aleksandrs Čakšs. Pats gaidītākais starts sāksies pulksten 14:00, kad 161,2 kilometru garajā distancē dosies U23 vīri, starp kuriem četri latvieši – Krists Neilands, Deins Kaņepējs, Aleksandrs Rubļevskis un Mārtiņš Savickis. Latvijas U23 vīru izlases galvenais treneris Eiropas čempionātā ir Vitālijs Smirnovs, U23 dāmu Liju Laizāni trenē Raivis Belohvošciks, kamēr ar junioriem un juniorēm strādā Jānis Veide, kā arī Iļdars Aisens.

Latvijas sportisti Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā:

U23 grupā:
Krists Neilands, Rietumu – Delfin, Grupas un individuālais brauciens
Deins Kaņepējs, Rietumu – Delfin, Grupas un individuālais brauciens
Aleksandrs Rubļevskis, Rietumu – Delfin, Grupas un individuālais brauciens
Mārtiņš Savickis, Alfa Baltic/ Maratoni.lv, Grupas brauciens
Lija Laizāne, Aromitalia – Vaiano, Grupas un individuālais brauciens

Junioru grupā:
Ēriks Toms Gavars, Tandēms/ MSĢ, Grupas un individuālais brauciens
Nils Ķelderis, RRS/ Purvciems, Grupas un individuālais brauciens
Mareks Kampe, RRS/ Purvciems, Grupas brauciens
Matīss Riekstiņš, Tandēms/ MSĢ, Grupas brauciens
Mārcis Kalniņš, Kuldīga/ Tandēms/ MSĢ, Grupas brauciens
Niklāvs Aleksandrs Čakšs, NN Sporta klubs/ MSĢ, Grupas brauciens
Klāvs Rubenis, RRS/ Purvciems, Grupas brauciens
Iļja Tjagunovs, RRS/ Alfa, Individuālais brauciens
Endija Rutule, RRS/ Alfa, Grupas un individuālais brauciens
Viktorija Sipoviča, RRS/ Purvciems, Grupas un individuālais brauciens
Elīna Sauka, RRS/ Purvciems, Grupas brauciens

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss,
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs