Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Liepiņš pēdējā posmā pirms kalniem izcīna ceturto vietu un zaudē vadību Austrijā

Liepiņš pēdējā posmā pirms kalniem izcīna ceturto vietu un zaudē vadību Austrijā
Emīls Liepiņš (otrais no labās) finišē ceturtais Austrijas tūres otrajā posmā. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraukšanas sprinteris Emīls Liepiņš svētdien izcīnīja ceturto vietu Austrijas tūres (UCI kat.2.1) otrajā etapā, zaudējot vadību kopvērtējumā. Nākamie sacensību etapi būs lielos kalnos, kuros latvietis uz augstām vietām vairs nepretendēs. Tāpat viņš pirmdienas etapā ieguva labākā sprintera kreklu.

"Wallonie-Bruxelles" komandu pārstāvošais Liepiņš sestdien bija piektais prologā, bet svētdien sprinta finišā izcīnīja otro vietu pirmajā etapā, turklāt kļuva par kopvērtējuma līderi, iegūstot līdera sarkano krekliņu. Pirmdien salīdzinoši līdzenā distancē tika veikts 176,9 kilometrus garš otrais etaps, kurā atkal bija sprinta finišs. Uzvaru izcīnīja beļģis Toms Devrīnts ("Wanty - Gobert"), kuram sekoja vācieši Janniks Šteimle ("Vorarlberg Santic") un Jonass Kohs (CCC), kamēr Liepiņš distanci noslēdza kā ceturtais.

Kopvērtējumā tagad par līderi kļuvis Šteimle, kuram sekundi zaudē Devrīnts, bet Liepiņš atkāpies uz trešo vietu, esot četras sekundes aiz vācieša. Neskatoties uz līdera sarkanā krekliņa zaudēšanu, latvietis ieguva labākā sprintera krekliņu.

Visos četros nākamajos sacīkšu etapos gaidāmi lieli kalnu kāpumi, kas nozīmē, ka situācija kopvērtējumā ievērojami mainīsies.

Liepiņš uz goda pjedestāla kāpis jau trijās daudzdienu sacensībās pēc kārtas, jo jūnija vidū viņš bija trešais Beļģijas tūres noslēdzošajā etapā, bet nedēļu pēc tam Nīderlandē guva otro vietu "ZLM Tour" posmā. Tāpat viņš vienreiz šosezon guvis uzvaru un vēl vairākas reizes sacensības beidzis pieciniekā.

2017. gadā Liepiņš 13 reizes finišēja labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, tomēr viņam ilgstoši neizdevās atrast komandu šim gadam, līgumu ar Lielbritānijas vienību "One Pro" noslēdzot vien tad, kad cits Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš bija sociālajos tīklos pavēstījis par tautieša nedienām. Pērn Liepiņš turpināja braukt lieliski un izcīnīja piecas uzvaras, no kurām prestižākais bija triumfs Beļģijas kausa posmā – “Market Heiste Pijl” sacensībās (UCI 1.1 kategorija). Pirms šīs sezonas "One Pro" beidza pastāvēt un Liepiņš pārgāja uz Beļģijas profesionālo kontinentālo komandu, bet drīz pēc līguma noslēgšanas saņēma piedāvājumu no pasaules šī brīža spēcīgākās komandas "Quick-Step Floors", ko gan neizdevās noslēgt.


Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.