Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Blūmam un Pētersonam pieticīgs sniegums pirmajā PK posmā pēc olimpiskās atlases sākšanās

Blūmam un Pētersonam pieticīgs sniegums pirmajā PK posmā pēc olimpiskās atlases sākšanās
Mārtiņš Blūms
Foto: Sportista Instagram profils

Latvijas kalnu divriteņu braucēji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons svētdien Itālijā samierinājās ar pieticīgiem rezultātiem pirmajā Pasaules kausa posmā olimpiskajā krosā (XCO) pēc Tokijas olimpisko spēļu atlases sākšanās.

Iepriekšējā posmā maija beigās Latvijas sportisti sasniedza sensacionāli labus rezultātus - Pētersons, sacensības sākot no 76. pozīcijas, guva astoto vietu, kamēr Blūms finišēja 24. vietā. Tomēr olimpiskās atlases punktus sāka vākt vien pēc šīm sacensībām.

Jūnijā Pasaules kausa sacensības nenotika, bet pirmās jūlija sacensības latviešiem neizvērtās labas, Blūmam svētdien gūstot 66. vietu, kamēr Pētersons samierinājās ar 84. pozīciju.

Blūms pirmo apli pabeidza 48. vietā. Otrajā aplī vēl uzrādīja 51. laiku, tomēr visi pārējie apļi bija lēnāki un noslēgumā viņš no uzvaru guvušā titulētā šveicieša Nino Šurtera atpalika par deviņām minūtēm un 40 sekundēm. Tikmēr Pētersons ar 56. rezultātu otrajā aplī pakāpās līdz 63. vietai, tomēr arī viņš turpinājumā krita zemāk un noslēgumā tika apdzīts par apli.

Blūms šogad startē vienā no pasaulē spēcīgākajām UCI MTB elites komandām “CST Sandd Americian Eagle”, kamēr Pētersons šobrīd vēl skaitās ZZK vienībā, kaut abām pusēm ir nesaskaņas.

Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā tiks saskaitīta nāciju ieskaites punktu summa starp valsts trīs labākajiem sportistiem pasaules rangā 2019. gada 28. maijā (vākti no 2018. gada 28.maija) un 2020. gada 28. maijā (vākti no 2019. gada 28. maija). Kopā vīriem tiks sadalītas 37 ceļazīmes un Latvijai būtu reāli tikt pie vienas no tām.

Šogad Pasaules kausā XCO grupā ieplānoti septiņi etapi. Sezona turpināsies pēc nedēļas Andorā, bet pēc tam pēdējie divi posmi notiks augustā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-09 10:42, pirms 6 gadiem
Labi,ka Pētersons vispār vēl startē...par saviem līdzekļiem..
Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.