Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" 8. posmā uzvar jaunākais dalībnieks Pino

Jānis Pārums

"Tour de France" 8. posmā uzvar jaunākais dalībnieks Pino
Tibo Pino
Foto: AP/Scanpix

Šodien par daudzdienu velobrauciena "Tour de France" astotā posma uzvarētāju kļuva "FDJ-Big Mat" komandu pārstāvošais francūzis Tibo Pino, kurš finišu sasniedza lepnā vientulībā, tuvākos sekotājus apsteidzot gandrīz par pusminūti.

17 kilometrus līdz beigām Pino apsteidza un aizmuka no zviedra Fredrika Kesiakofa, kurš ilgu laiku bija posma līderis. Francūzis spēja iekrāt solīdu pārvaru, kas gan beigās sāka dilt, taču galu galā uzvara salīdzinoši droši tika nosargāta. 22 gadus vecais francūzis tādejādi izcīnīja līdz šim nozīmīgāko panākumu savā karjerā.

"Kad redzēju, ka līdz finišam palikuši 10 kilometri un peletons dzenas man pakaļ, tas bija patiesi biedējoši. Tie bija 10 garākie kilometri manā mūžā," pēc finiša atzina Pino, kurš ir jaunākais dalībnieks šī gada tūrē.

26 sekundes aiz uzvarētāja finišēja sekotāju grupa, kuras priekšgalā bija austrālietis Kadels Evanss. Kopvērtējuma līderis, brits Bredlijs Viginss finišēja ceturtais, tādejādi nosargāja līderpozīcijas kopvērtējumā. Igaunis Reins Tāramae, kurš pēc vakardienas posma bija pakāpies uz augsto ceturto vietu, šodien startēja ne tik sekmīgi, taču kopvērtējumā tomēr vietu labāko desmitniekā ir saglabājis. Tāramae saglabājis līderpozīcijas jauno braucēju vērtējumā, Pino ir ceturtais.

Šodien arī kļuva zināms, ka no velotūres izstājies 2008.gada olimpiskais čempions grupas braucienā Samuels Sančess, kuram, iespējams, ir lauzts atslēgas kauls. 60 kilometrus līdz finišam Sančess piedzīvoja kritienu. Ja apstiprināsies sliktākais scenārijs olimpiskajam čempionam Londonas olimpiāde ies secen.

Rīt sportisti aizvadīs 41.5 kilometrus garo devīto posmu, kas būs brauciens ar atsevišķu startu, bet parīt riteņbraucējiem pirmā no divām brīvdienām.

Tour de France 8. posms (157.5km)

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Thibaut Pinot (Fra)FDJ-Big Mat3:56:10
2.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team+0:00:26
3.Tony Gallopin (Fra)RadioShack-Nissan+0:00:26
4.Bradley Wiggins (GBr)Sky Procycling+0:00:26
5.Vincenzo Nibali (Ita)Liquigas-Cannondale+0:00:26
6.Jurgen Van Den Broeck (Bel)Lotto Belisol Team+0:00:26
7.Christopher Froome (GBr)Sky Procycling+0:00:26
8.Denis Menchov (Rus)Katusha Team+0:00:26

Kopvērtējums

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Bradley Wiggins (GBr)Sky Procycling34:21:20
2.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team+0:00:10
3.Vincenzo Nibali (Ita)Liquigas-Cannondale+0:00:16
4.Denis Menchov (Rus)Katusha Team+0:00:54
5.Haimar Zubeldia Agirre (Spa)RadioShack-Nissan+0:00:59
6.Christopher Froome (GBr)Sky Procycling+0:01:32
7.Maxime Monfort (Bel)RadioShack-Nissan+0:02:08
8.Jurgen Van Den Broeck (Bel)Lotto Belisol Team+0:02:11

Izmantotie resursi:
Tour de France 2012

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-08 20:40, pirms 12 gadiem
Žēl par Sančesu. Kopumā diezgan saraustīts posms - ilgu laiku nevarēja noformēties atrāviens, SKY nācās likvidēt visus mēģinājumus, kuros gāja līdz kāds potenciāli bīstams vecis. Nibali tā interesanti patestēja pārējos nobraucienā, izskatījās pēc tādas kā izlūkošanas priekš kāda mēģinājuma nobraucienā aiziet prom kādā no nākošiem posmiem. Katrā ziņā redzēs kas pēc rītdienas ITT darīsies. Uz papīra laikam vaidzētu Viginsam ar Evansu ziamukt no pārējiem GC pretendentiem. Lai vai kā rītdiena daudz ko izšķirs. Ja Viginss aizies tālāk priekšā, pārējiem būs grūti ko padarīt Sky, kuriem pietiks strādāt tikai uz uzbrukumu neitralizēšanu.

     [+] [-]

, 2012-07-08 21:40, pirms 12 gadiem
killo2000 rakstīja: Žēl par Sančesu. Kopumā diezgan saraustīts posms - ilgu laiku nevarēja noformēties atrāviens, SKY nācās likvidēt visus mēģinājumus, kuros gāja līdz kāds potenciāli bīstams vecis. Nibali tā interesanti patestēja pārējos nobraucienā, izskatījās pēc tādas kā izlūkošanas priekš kāda mēģinājuma nobraucienā aiziet prom kādā no nākošiem posmiem. Katrā ziņā redzēs kas pēc rītdienas ITT darīsies. Uz papīra laikam vaidzētu Viginsam ar Evansu ziamukt no pārējiem GC pretendentiem. Lai vai kā rītdiena daudz ko izšķirs. Ja Viginss aizies tālāk priekšā, pārējiem būs grūti ko padarīt Sky, kuriem pietiks strādāt tikai uz uzbrukumu neitralizēšanu.
Pieskaitītu vel Nibali un Menšovu, kuri ir ļoti spēcīgi gaidāmajos kalnu posmos.