Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulim "Criterium du Dauphine" turpinājumā 48. vieta, uzvar francūzis

Krišs Upenieks

Smukulim "Criterium du Dauphine" turpinājumā 48. vieta, uzvar francūzis
Gatis Smukulis
Foto: Rush360Qatar

Velobrauciena "Criterium du Dauphine" otrajā no astoņiem posmiem veiksmīgas sacensības aizvadījis Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš ierindojās 48. vietā, kas gan kopvērtējumā uzlabojumus pēc 173 kilometrus garā posma nedod.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka ''Criterium de Dauphine'' astoņu posmu garais velobrauciens ir uzskatāms par gatavošanos prestižajam ''Tour de France'', kas arī norisinās Francijā. 131,5 kilometrus garajā pirmajā posmā Smukulis ierindojās 133. vietā, esot trešās lielās grupas vadībā.

173 kilometrus garais posms ir trešais garākais šajā tūrē, un Smukulis to veica diezgan veiksmīgi. Latviešu riteņbraucējs finišēja 150 braucēju vadošās grupas 48. vietā, galalīniju sasniedzot pēc četrām stundām, 23 minūtēm un 46 sekundēm. Ņemot vērā, cik liela bija šī otrā posma līderu grupa, kopvērtējumā neko iegūt nav izdevies, un Smukulis joprojām ierindojas 133. vietā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Francijas sportists Nasers Boanī no ''Cofidis, Solutions Credits''', kurš visātrākais izrādījās pēdējos metros. Francūzim Samuelam Dumolēnam (''AG2R La Mondiale'') otrā pozīcija, bet trešo vietu izcīnīja Itālijas sportists Saša Modolo (''Lampre-Merida''). No Smukuļa komandas biedriem ''Katusha'' komandā visaugstāk (5. vietā) Aleksejs Catevičs.

''Tas viss ir manas komandas nopelns, viņi nevarēja izdarīt neko vairāk. Esmu priecīgs par visiem. Zināju, ka varu uzticēties saviem komandas biedriem, un vienkārši pašam finišā jāparāda viss, uz ko esmu spējīgs,'' tā pēc uzvara Boanī.

Jau rīt no Ruānas līdz Montanī trešas 24,5 kilometrus garais posms.

"Criterium du Dauphine" 2. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1Nasers BoanīFrancijaCofidis Solutions Credits4:23:46
2Samuels DumolēnsFrancijaAG2R La Mondiale
3Saša ModoloItālijaLampre-Merida
4Edvalds Boasons HāgensNorvēģijaMTN-Qhubeka
5Aleksejs CatevičsKrievijaKatusha
48Gatis SmukulisLatvijaKatusha

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com

     [+] [-]

, 2015-06-08 18:10, pirms 9 gadiem
Smukulis sodien ari izcelas lielaja 1 kategorijas kalna kura izcinija 6 vietu,un sanema par to 1 punktu kalnu karala klasifikacija.Negaiditi no Smukula but kalna gala vadosajas vietas,zinot vina specifiku.Kalna kapums bija gars videji 6,7% kopa 8,7km kapuma.Tit 24km komandu brauciens ar nelieliem kapumiem.