Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ar aizraujošām cīņām kritērija braucienos Kuldīgā aizvadīts “Cerību kausa” 2. posms

Toms Markss
Toms Markss

Sestdien, 6. maijā, Kuldīgā norisinājās Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla “Cerību kauss” otrais posms, kurā sportisti sacentās kritērija braucienos. Jauniešu puišu konkurencē uzvaru svinēja “MSĢ/ Ogre/ Valmieras velo vienība” sportists Alekss Krasts, bet zēnu grupā pārliecinoši triumfēja “RRS/ Purvciems” puiši, uzvaru izcīnot Mārtiņam Malsovam.

Patīkamos laika apstākļos Latvijas labākos jaunos šosejas riteņbraucējus uzņēma skaistā Kurzemes pērle – Kuldīga. Šeit norisinājās pašmāju lielākā jaunatnes riteņbraukšanas seriāla “Cerību kauss” sezonas otrais posms. Ja Dobelē jaunie riteņbraucēji mērojās spēkiem individuālajā braucienā, tad Kuldīgā notika skatītājiem un pašiem dalībniekiem aizraujošākie kritērija braucieni. Pateicoties Kuldīgas novada sporta skolai un Latvijas Riteņbraukšanas federācijai, tika rīkotas arī bērnu sacensības, kurā piedalījās mazie kuldīdznieki un pilsētas viesi.

Jaunieši kritērija braucienā mērojās spēkiem 20 kilometru distancē. Katrā no apļiem notika cīņa par vērtīgajiem starpfiniša punktiem. No konkurentiem distances laikā atrāvās un visvairāk punktus pelnīja “MSĢ/ Ogre/ Valmieras velo vienības” pārstāvis Alekss Krasts un kopvērtējuma līderis Daniels Kažis (“RRS/ Daugmale Belo CP/ MSĢ”). Mārtiņa Trautmaņa audzēknis Krasts nopelnīja 48 punktus, izcīnot pārliecinošu uzvaru, bet viņa treniņu biedram Kažim 31 punkts un otrā pozīcija. Labāko trijnieku noslēdza “RRS/ Grīva” velosportists Roberts Andersons (21 punkts).

Sešiniekā iekļuva arī Kristiāns Belohvoščiks, Māris Butkevičs un Gatis Līvs. Komandu vērtējumā triumfēja “RRS/ Daugmale/ Belo CP” puiši, kuriem sekoja “RRS/ Alfa” un “RRS/ Grīva” komandas. Kopvērtējumā pēc diviem no deviņiem posmiem līderi jauniešu grupā ir Daniels Kažis, kuram seko Alekss Krasts un Kristiāns Belohvoščiks.

C grupā zēniem 22 sportistu konkurencē Kuldīgas posmā pilnībā dominēja “RRS/ Purvciems” puiši, kuri nopelnīja visus iespējamos punktus. Uzvaru guva Mārtiņš Malsovs, otrajā vietā finišēja Toms Ustups, trešais bija Toms Ķelderis, bet četrinieku noslēdza vēl viens trenera Jāņa Krišlauka audzēknis Artūrs Erdmanis. Labāko sešiniekā arī liepājnieks Roberts Čukurs un “RRS/ Alfa” pārstāvis Kārlis Klismets. Komandu vērtējumā likumsakarīgs triumfs “RRS/ Purvciems”, kam sekoja RK “Liepāja” un “RRS/ Alfa”. Kopvērtējuma līderpozīcijas saglabā Maslovs, bet trijniekā arī Ustups un Ķelderis.

D grupā puišiem, tāpat kā pirmajā posmā, arī šoreiz uzvarēja “RRS/ Purvciems” jaunais riteņbraucējs Artūrs Nummurs, kurš iekrāja 20 punktus. Otrais ar 17 punktiem bija Dans Krumpāns (“RRS/ Belo CP”), bet trešais mājinieks Gusts Lapiņš. Šādā secībā sportisti ir arī kopvērtējuma vadībā.

Jauniešu meiteņu grupā dubultuzvara Raivja Belohvoščika vadītajām “RRS/ Belo CP” braucējām. Pirmo vietu ieguva Līna Svarinska, bet otro Enia Kaņepēja. Trijnieku noslēdza dobelniece Sabīne Kauņecka. Kopvērtējuma līdere ir Kaņepēja, kurai seko Svarinska un Kauņecka.

C grupas meiteņu grupā Kuldīgā vislabāko sniegumu demonstrēja RRS/ Belo CP” sportiste Laura Belohvoščika, kura sīvā cīņā pārspēja Kitiju Siltumēnu (“RRS/ Purvciems”) un savu komandas biedreni Agniju Morozovu. Šādā secībā meitenes ir līderes arī kopvērtējumā. D grupā meitenēm, kas mēroja 8 kilometru garu distanci, pirmās divas vietas aizņēma Laura Gucanoviča (“RRS/ Belo CP”) un Laura Ustupa (“Cannibal team Latvia”).

Sezonas trešais “Cerību kausa” posms notiks 25. maijā Garkalnē vienlaikus ar “Filter Velokauss” otro posmu. Trešajā posmā dalībniekus sagaida pāru braucieni.

Cerību kausa 2017. gada sezonas kalendārs:
25.05. Garkalne – Pāru brauciens
08.06. Jūrmala – Individuālais brauciens
28.06. Rīga (Biķernieki) – Grupas brauciens
22.08. Talsi – Grupas brauciens
12.08. Liepāja – Kritērija brauciens
02.09. Ragana – Kritērija brauciens
10.09. Smiltene – MTB kross