Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kavendišam pirmā uzvaras Dubaijas tūrē; Skujiņš darbojas komandas interesēs

Toms Markss
Toms Markss

Kavendišam pirmā uzvaras Dubaijas tūrē; Skujiņš darbojas komandas interesēs
Toms Skujiņš
Foto: Publicitātes

Ceturtdien aizvadīts "Dubai Tour" velobrauciena trešais posms, kurā nepārspēts palika "Dimension Data" komandas britu sprinteris Marks Kavendišs, bet kopvērtējumā vadību pārņēma "Quick – Step Floors" komandas riteņbraucējs Elia Viviani. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas interesēs, pats, pēc velosipēda tehniskā defekta pēdējos trijos kilometros, finišējot 104. vietā.

"Dubai Tour" trešais no kopumā pieciem posmiem riteņbraucējus sagaidīja ar 183 kilometru garu distanci, kurā tika iekļauts viens neliels pacēlums. Gaisa temperatūra pārsniedz 28 grādus pēc celsija un sevi lika manīt arī vējš. Kopvērtējuma līdera kreklā startēja "LottoNL Jumbo" Nīderlandes riteņbraucējs Dilans Groenvegens, kurš tikai par divām sekundēm apsteidza Eliu Viviani. Abi sportisti triumfēja pirmajos divos posmos.

Dienas atrāvienā šajā posmā četri riteņbraucēji – Simone Bevilakva ("Willer Triestina – Selle Italia"), Marks Kristinans ("Aqua Blue Sport"), Loiks Vlīgens ("BMC") un Kventins Valognes ("Novo Nordisk"). Pēc veiktajiem 100 kilometriem līderu kvarteta pārsvars pār grupu sasniedza trīs minūtes. Vienā no distances posmiem, atrodoties sānu vējā, grupa sadalījās. Sākotnēji otrajā grupā palika franču vienības “Cofidis” sprinteris Nasers Buanī, kamēr "Trek – Segafredo" ar Tomu Skujiņu, Džonu Degenkolbu un pārējiem vīriem turējās kopā pirmajā grupā.

Ņemot vērā, ka teju visi vadošo komandu sprinteri atradās pirmajā lielajā grupā, temps daudz vairāk netika kāpināts un grupas sabrauca kopā. Otro dienu pēc kārtas tehniska liksta piemeklēja Dilanu Groenvegenu, kurš, lai ātrāk atgrieztos grupā, neatļauti ilgi atradās aiz tehniskās palīdzības mašīnas, par ko tiesneši nīderlandiešu sportistam piešķīra 20 sekunžu sodu. Tehniska liksta drīz vien piemeklēja vēl vienu no favorītiem Marku Kavendišu, tomēr arī titulētais brits spēja atgriezties cīņā par uzvaru.

Pēc tam, kad tika likvidēts atrāviens, solo izrāvienā devās Toms Boli ("BMC"). Tiesa gan, 24 gadus vecais šveicietis ātri vien tika panākts. Peletonā notika aktīva un spraiga cīņa par pozīciju pirms finiša spurta.

Toma Skujiņa un viņa komandas biedra Matiasa Brendla galvenais uzdevums bija nogādāt līdz grupas priekšai savas komandas līderi Džonu Degenkolbu, kas arī sekmīgi tika paveikts. Pēdējo trīs kilometru laikā carnikavieti piemeklēja tehniska problēma – nācās mainīt velosipēda ratu. Tas arī bija par iemeslu tam, kādēļ finišu mūsu sportists sasniedza vairāk nekā trīs minūtes aiz peletona.

Cīņā par uzvaru teicamu darbu paveica "Quick – Step Floors" komanda, kas lieliskā pozīcijā nogādāja Viviani. Itālietim gan otro dienu pēc kārtas uzvarēt neizdevās.

Lielisku ātrumu pēdējos metros nodemonstrēja Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā startējušais Marks Kavendišs, kurš dramatiskā cīņā uzreiz aiz sevis atstāja Buanī, bet trešo vietu izrāva "Katusha – Alpecin" sprinta līderis Marsels Kitels. Viviani ieņēma sesto vietu, bet Groenvegenam desmitā vieta.

"Trek – Segafredo" komandas līderis šajās sacensībās Džons Degenkolbs finišēja 14. vietā. Vācietis bija nedaudz par tālu, lai izbrīvētu sev ceļu cīņā par uzvaru. Viņam nācās iesprūst burzmā starp konkurentiem.

Toms Skujiņš tikmēr tika ierindots 104. pozīcijā. Noteikumi paredz, ka, ja tehniskais defekts vai kritiens tiek piedzīvots pēdējo trīs kilometru laikā, sportistam jāpiešķir grupas laiku. Šobrīd gan rezultātos mūsu sportistam fiksēts faktiskais laiks, kas ir 3 minūtes un 8 sekundes aiz līdera. Kā norādīja mūsu riteņbraucējs, tad liela bēda tā nav, jo individuāli Toms par kopvērtējumu necīnās, bet gan paveic lielu darba apjomu, lai pēc iespējas labākā pozīcijā nogādātu Degenkolbu.

Kopvērtējumā vadību pārņēmis Viviani, kurš četrām sekundēm apsteidz Kavendišu. Džons Degenkolbs atkāpies no devītās uz 13. vietu, tomēr atpalicība līdz līderim ir samazinājusies līdz 14 sekundēm (iepriekš bija 16 sekundes).

Velobrauciens turpināsies rīt ar 172 kilometru garu distanci, bet "Dubai Tour" noslēgsies sestdien, kad riteņbraucēji veiks 129 kilometru garu distanci.

Dubai Tour 3. posms – 183 km: (109 dalībnieki)

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Mark CavendishLielbritānijaDimension Data03:53:46
2.Nacer BouhanniFrancijaCofidis Solutions Credits+00:00:00
3.Marcel KittelVācijaKatusha-Alpecin+00:00:00
4.Adam BlytheLielbritānijaAqua Blue Sport+00:00:00
5.Sonny ColbrelliItālijaBahrain-Merida+00:00:00
6.Elia VivianiItālijaQuick-Step Floors+00:00:00
7.Alexander KristoffNorvēģijaUAE Team Emirates+00:00:00
8.Magnus CortDānijaAstana Pro Team+00:00:00
9.Riccardo MinaliItālijaAstana Pro Team+00:00:00
10.Dylan GroenewegenNīderlandeLottoNL-Jumbo+00:00:00
104.Toms SkujiņšLatvijaTrek – Segafredo+00:00:00

Dubai Tour kopvērtējums pēc 3. posma:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Elia VivianiItālijaQuick-Step Floors12:19:38
2.Mark CavendishLielbritānijaDimension Data+00:00:04
3.Nathan Van HooydonckBeļģijaBMC Racing Team+00:00:07
4.Magnus CortDānijaAstana Pro Team+00:00:08
5.Nacer BouhanniFrancijaCofidis Solutions Credits+00:00:08
6.Loic VliegenBeļģijaBMC Racing Team+00:00:08
7.Marcel KittelVācijaKatusha-Alpecin+00:00:10
8.Riccardo MinaliItālijaAstana Pro Team+00:00:10
9.Alexander KristoffNorvēģijaUAE Team Emirates+00:00:14
10.Sonny ColbrelliItālijaBahrain-Merida+00:00:14
70.Toms SkujiņšLatvijaTrek – Segafredo+00:03:22

Izmantotie resursi:
lrf.lv