Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Baltijas vadošā velo komanda "Rietumu – Delfin" paziņo par nosaukuma maiņu

Baltijas vadošā velo komanda "Rietumu – Delfin" paziņo par nosaukuma maiņu
"Rietumu banka - Rīga" sportisti piedalās velodarbnīcas atklāšanā.
Foto: LETA

Ceturtdien, 6. oktobrī, Bērnu un jauniešu centra struktūrvienībā „Ziemeļi norisinājās velodarbnīcas atklāšana, ko atbalstīja Rietumu Bankas labdarības fonds. Tikmēr Baltijas valstu vadošā riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" informēja par nosaukuma maiņu. Turpmāk pašmāju un starptautiskajās sacensībās komandas nosaukums būs "Rietumu banka – Rīga".

Pateicoties Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstam, bērnu un jauniešu centra struktūrvienībā "Ziemeļi" šogad tapusi velodarbnīca. Īpaši nozīmīgs fakts, ka velodarbnīcas izveidošanā ļoti lielu darba apjomu paveikuši "Ziemeļu" bērni un jaunieši, kā arī centra struktūrvienības darbinieki.

Pasākuma atklāšanā, kas notika 6. oktobrī, piedalījās bērnu un jauniešu centra struktūrvienības "Ziemeļi" iemītnieki, audzinātāji, vadības pārstāvji, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rietumu Bankas labdarības fonda vadītāja Inga Šīna, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš un Baltijas valstu vadošās riteņbraukšanas komandas "Rietumu – Delfin" sportisti, kā arī apkalpojošais personāls.

Pasākuma laikā "Rietumu – Delfin" komanda paziņoja par nosaukuma maiņu. Turpmāk tās nosaukums būs "Rietumu banka – Rīga". Par komandas turpmākajiem mērķiem sabiedrību informēja "Rietumu banka – Rīga" komandas menedžeris Linards Veide:

"Liels paldies "Rietumu bankai", Rīgas domei un citiem mūsu komandas atbalstītājiem. Ar jauno komandas nosaukumu ceram vēl vairāk pasaulē nest Rīgas vārdu un popularizēt to, kā lielisku tūrisma galamērķi. Komandai šī sezona bijusi ļoti veiksmīga. Gūta uzvara vēsturiskā "Baltijas ceļa" daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā, izcīnītas godalgas Āzijas prestižākā daudzdienu velobrauciena "Tour of China" posmos. Tikmēr Pēters Prūss uzvarēja Eiropas čempionātā MTB maratonā. Ceram, ka panākumi turpināsies arī nākamajās sezonās!"

Pasākuma laikā „Rietumu banka – Rīga” komandas sportisti „Ziemeļu” struktūrvienības bērniem un jauniešiem svinīgi pasniedza komandas kreklus, kā arī sniedza praktiskus padomus par riteņbraukšanu un velosipēdu tehniku. Pasākumā piedalījās arī Māris Bogdanovičs un Ēriks Toms Gavars, kuri nākamajā nedēļā aizstāvēs Latvijas godu Katarā notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā.

Māris Bogdanovičs: "Mums šajā gadā ir izveidojusies lieliska komanda. Esam viens par visiem un visi par vienu. Āzijas lielākajās sacensībās "Tour of China" pierādījām, ka varam cīnīties arī ar riteņbraukšanas lielvalstu vadošajām komandām. Jau šodien došos uz Kataru, kur ar lepnumu pārstāvēšu Latviju pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā!"

Velodarbnīcas atklāšanā piedalījās arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš atklāja, ka lēmums atbalstīt „Rietumu banka – Rīga” komandu pieņemts nekavējoties un ar lielu prieku. Viņš arī norādīja, ka „Rietumu banka – Rīga” komanda nes pilsētas vārdu pasaulē, kas ir ļoti nozīmīgi.

"Rietumu banka – Rīga" ir Baltijas valstu vadošā riteņbraukšanas komanda, kas dibināta 2001. gadā. Komandas mērķis ir audzināt Latvijas un apkārtējo valstu talantīgākos šosejas riteņbraucējus, sekmējot to nokļūšanu visprestižākajā šosejas riteņbraukšanas līmenī – pasaules tūrē. "Rietumu banka – Rīga" komandu pārstāvējuši tādi pasaulē labi zināmi sportisti kā – pasaules čempions individuālajā braucienā Vaslils Kirijenka, Kalifornijas velobrauciena posma uzvarētājs Toms Skujiņš, daudzkārtējie Latvijas čempioni - Aleksejs Saramotins un Gatis Smukulis. 2016. gada sezonā komandas sportists Māris Bogdanovičs izcīnīja uzvaru "Baltic Chain tour" daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā, kā arī guva divas otrās vietas prestižā "Tour of China" posmos. Tikmēr Pēters Prūss šogad kļuva par Eiropas čempionu MTB maratonā.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
"Rietumu banka - Rīga" preses sekretārs


Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Pogačaram solo uzvara “Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas” velobraucienā; Skujiņš 48.

Svētdien Beļģijā ļoti drēgnos un lietainos laika apstākļos aizvadīts UCI Pasaules tūres viendienu velobrauciens “Ļjēža – Bastoņa – Ļjēža”, kurā solo uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas līdera labā, pats finišējot 48. vietā un tiekot pie vēl 15 UCI Pasaule ranga punktiem.