Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Vuelta a Espana" 14. posmā uzvaru izcīna īrs Benets, kopvērtējuma līderis aizvien Rogličs

Agris Suveizda

"Vuelta a Espana" 14. posmā uzvaru izcīna īrs Benets, kopvērtējuma līderis aizvien Rogličs
Sems Benets. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Īru riteņbraucējs Sems Benets no "BORA - hansgrohe" komandas sestdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 14.posmā, svinot savu 42.panākumu karjerā, kamēr kopvērtējuma augšgalā savu pozīciju aizvien saglabāt spēja slovēnis Primožs Rogličs.

Sestdienas etapā sportistiem bija jāmēro 188 kilometrus gara distance ar vienu kategorizēto kāpumu, bet pats maršruts lielākoties veda gar Biskajas līci, kas atrodas pašos Spānijas ziemeļos. Visātrāk distanci veica Benets, finišējot ar laiku četras stundas 28 minūtes un 46 sekundes, bet uzreiz aiz viņa otro vietu izcīnīja Maksimiljano Ričesi ("Deceuninck - Quick Step") no Argentīnas. Trešo vietu, līderim zaudēdams divas sekundes, izcīnīja Tošs van der Sande no Beļģijas ("Lotto Soudal").

16 kilometrus pirms finiša peletons sadalījās un daļa sportistu aktīvi sāka pietuvoties līderu grupai, bet noķert to izdevās vien nepilnus 11 kilometrus vēlāk. Trīs kilometrus līdz finišam peletona vadībā bija nīderlandietis Fabio Jakobsens (Deceuninck - Quick Step), kolumbietis Fernando Gavirja ("UAE-Team Emirates") un Benets. Savukārt nepilnu kilometru līdz etapa beigām 20 sportisti piedzīvoja kritienu un starp viņiem bija arī vadošie braucēji - Alehandro Valverde ("Movistar"), kā arī iepriekšējā posma uzvarētājs Tadejs Pogačars ("UAE-Team Emirates").

Lai arī 400 metrus līdz finišam van der Sande veica uzbrukumu, abiem līderiem to izdevās nosargāt, finišējot divvientulībā. Tikmēr Valverde spēja turpināt sacensības, finišējot 51.vietā, kamēr Pogačars ierindojās vien 82.pozīcijā. Kopvērtējumā Rogličs savu tuvāko sekotāju Valverdi apsteidz par divām minūtēm un 25 sekundēm. Trešais ar trīs minūšu un vienas sekundes deficītu ir Pogačars, aiz kura ir Migels Anhels Lopess ("Astana") un Nairo Kintana ("Movistar").

Nākamajā posmā svētdien sportistiem būs jāmēro 154,4 kilometru gara distance, kurā iekļauti četri pirmās kategorijas kāpumi. Velobrauciens noslēgsies nākamajā svētdienā Madridē, kad būs veikts 21.posms. Latvijas riteņbraucēji tāpat kā pagājušajā gadā Spānijas tūrē nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA

"Vuelta a Espana" norisinās 74.reizi. Pērn par čempionu tika kronēts brits Saimons Jeitss, kurš, tāpat kā 2017.gada čempions Kriss Frūms, šogad nestartē.