Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Spānis Rodrigess uzvar "Vuelta a Espana" 13.posmā

Andrejs Siliņš

Spānis Rodrigess uzvar "Vuelta a Espana" 13.posmā
Oskars Rodrigess
Foto: EPA / Scanpix

LETA--AFP. Spānijas riteņbraucējs Oskars Rodrigess no "Euskadi - Murias" komandas piektdien kļuva par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 13.posma uzvarētāju.

Riteņbraucējiem piektdien bija jāaizvada 174,8 kilometru garš etaps, kurā bija trīs kategorizēt kāpumi. Tajā par uzvarētāju kļuva Rodrigess, kurš finišu sasniedza četrās stundās, 17 minūtēs un piecās sekundēs. Viņš finišā apsteidza poli Rafaļu Majku ("BORA - hansgrohe"), kurš zaudēja 19 sekundes, kamēr trešais, atpaliekot par 30 sekundēm, palika BMC komandas pārstāvis Dilans Tēnss no Nīderlandes.

Dalībniekus nākamās divas dienas gaida kalnu etapi.

Pēc šī posma kopvērtējuma līderis ir Hesus Erada no "Cofidis, Solutions Credits" komandas, kurš ceturtdien negaidīti kļuva par līderi, bet piektdien ieņēma 44.pozīciju. Tikmēr otrais šobrīd ir Saimons Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kurš Eradam zaudē vienu minūti un 42 sekundes, bet trešais ir kolumbietis Nairo Kvintana no "Movistar", līderim atpaliekot vienu minūti un 50 sekundes.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalās Lielbritānijas tūrē.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123.vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73.reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Izmantotie resursi:
LETA