Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš piedalās izrāvienā un pirmoreiz finišē posma "Top-20"

Rolands Eliņš

Skujiņš piedalās izrāvienā un pirmoreiz finišē posma "Top-20"
Toms Skujiņš
Foto: imago/Sirotti/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš aizvadījis savu individuāli labāko posmu prestižajā „Vuelta a Espana” velobraucienā, piedaloties 20 riteņbraucēju lielajā izrāvienā un finišējot 17. vietā. Skujiņam tas ir pirmais finišs „Vuelta a Espana” pirmajā divdesmitniekā

Toms Skujiņš, Latvijas vienīgais pārstāvis „Vuelta a Espana” velobraucienā, savā debijā kādā no trim lielajām velotūrēm līdz šim nebija ieguvis augstāku vietu atsevišķā posmā par 31. pozīciju, ko viņš paveica otrajā un sestajā posmā. Šodien viņš šo sasniegumu krietni uzlaboja, finišējot 17. vietā, turklāt apsteidzot peletonu vairāk nekā par sešām minūtēm.

169 kilometrus garajā posmā Skujiņš apmēram sacīkšu vidū piedalījās 20 riteņbraucēju atrāvienā, kuri no lielās grupas aizbēga vairāk nekā 13 minūšu attālumā. Atrāviena dalībnieku vidū gan nebija neviena no kopvērtējuma galvenajiem favorītiem.

Peletons sacensību gaitā tā arī nepanāca atrāviena dalībniekus, kamēr Skujiņš pirmajā kalnu kontrolpunktā bija otrais ātrākais un nopelnīja divus punktus. Tie bija viņa pirmie divi punkti Spānijas tūrē „kalnu braucēja” ieskaitē. Punktus šajā vērtējumā ieguvis 61 sportists, Skujiņš ir dalītā 42.-51. vietā.

Sacensību izskaņā Skujiņš gan nedaudz atpalika no atrāviena līderiem un finišēja gandrīz četras minūtes pēc posma uzvarētāja Sandera Armē. Armē pēdējos kilometros atrada spēkus atrauties pusminūtes attālumā no kazaha Alekseja Lucenko, kamēr itālis Džiovanni Viskonti ieguva trešo vietu.

Tikmēr lielās grupas galvgalī sev vietu izkārtoja itālis Fabio Aru, finišējot 20. vietā, kamēr brits Kristofers Frūms palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā. Viņam 23. vieta un, pateicoties pēdējo kilometru izrāvienam, iegūta 21 sekunde pārsvara pār itāli Vinčenzo Nibali.

Kopvērtējumā Frūms tagad ir Nibali priekšā par minūti un 37 sekundēm, kamēr Nīderlandes sportists Vilko Keldermans atpaliek par 2:17 minūtēm.

„Vuelta a Espana” tūrē vēl atlikuši trīs posmi. Finišs paredzēts svētdien Madridē.

”Vuelta a Espana” 18. posms

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.S. ArmēBeļģijaLotto4:09:39
2.A. LucenkoKazahstānaAstana+0:31
3.Dž. ViskontiItālijaBahrain-Merida+0:46
4.A. GožārsFrancijaAG2R La Mondiale+1:02
5.H. RohassSpānijaMovistar+1:06
6.A. de MarčiItālijaBMC Racing Team+1:19
17.T. SkujiņšLatvijaCannondale+3:57

”Vuelta a Espana” kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.K. FrūmsLielbritānijaTeam Sky72:03:50
2.V. NibaliItālijaBahrain-Merida+1:37
3.V. KeldermansNīderlandeTeam Sunweb+2:17
4.I. ZakarinsKrievijaTeam Katusha+2:29
5.A. KontadorsSpānijaTrek – Segafredo+3:34
6.M. LopessKolumbijaAstana+5:16
120.T. SkujiņšLatvijaCannondale+3:39:12

Izmantotie resursi:
Santo...

     [+] [-]

, 2017-09-07 19:54, pirms 7 gadiem
rīt ar līdzīga scenārija posms.Sākums ļoti aktīvs bija un vairāku atrāvienus ātri ķēra grupa jo tajā bija bīstami braucēji gan GC ,gan citās nominācijās.Rīt aktīvam jābut D.Vilellam no Cannondale,domāju arī J.J.Rohas centīsies atrauties,abi pretendē vāc punktus Kalnu karaļa nominācijā.

     [+] [-]

, 2017-09-08 00:15, pirms 7 gadiem
Milzu panākums.
Dukuram pussezona ne vairāk vērta.